Orbán sorosozásában is külön mélypont a szlovák politikába való beavatkozás

2018. március 12. 14:51

Jámbor András
Mérce

Soros György ne támogasson magyar civil szervezeteket, de Orbán támogathatja Szlovák belpolitika egy szereplőjét, speciel pont a népharaggal szemben?

„Pedig a helyzet elég egyértelmű. Két hete meggyilkolták Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót, aki Fico kormánynak és az olasz maffiának a kapcsolatát készült feltárni. A szálak pedig Ficoig érnek. Tanácsadója feltehetőleg az olasz maffia egyik vezetőjének volt szeretője volt, de belügyminiszter és több rendőri vezető is érintet lehet az ügyben. Azóta kiderült az is, a rendőrség elfelejtett igazságügyi orvosszakértőt kirendelni a gyilkosság utáni helyszínelésre. AZ ellenzék, sőt a kormánypárt Bugár Béla által vezetett Híd is a belügyminiszter lemondását követeli, de valószínű lehet a koalíció felbomlása és az előre hozott választás is. Százezrek tüntetek pénteken szerte Szlovákiában, és valószínű, ha ennek a hétnek a végégig se lesz megoldás, megismétlődhetnek a tüntetések. Mindez úgy, hogy már eddig se állt jól a közvélemény-kutatásokban a Fico kormány.

Ebben a helyzetben mondja azt Orbán Viktor, hogy a tüntetésekben ő is látja Soros György kezét, akár Robert Fico. Nem azt, hogy derüljön ki az igazság, nem azt, hogy elismeri a szlovák nép, és az ottani határon túli magyarok jogát egy demokratikusabb közélethez, hanem, hogy Soros.

Ez még az eddig ismert sorosozos kampány alapján is példátlan, és pontosan ennek a kampánynak az alapján nevetséges is. Soros György ne támogasson magyar civil szervezeteket, de Orbán támogathatja Szlovák belpolitika egy szereplőjét, speciel pont a népharaggal szemben?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/126459