Merre van az iskola?

2018. január 18. 10:50

Furcsállom, hogy az iskoláskorú gyerekeket a magyar sajtó több orgánuma egy iskolakerülésre felszólító felhívással cukkolja.

2018. január 18. 10:50
Lotte
Nőiszem blog

„Furcsállom, hogy az iskoláskorú gyerekeket a magyar sajtó több orgánuma egy kifejezetten iskolakerülésre felszólító felhívással cukkolja. A »Ne menj suliba!« elnevezésű kezdeményezés – a negyedikes és nyolcadikos diákokat érintő középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát megelőző – tanítási napról való távolmaradásra hív fel, számba se véve az ebből eredő esetleges károkat. Természetesen gyülekezési és szólásszabadság van, bárki bármi ellen és bármire felhívhat a törvényes keretek között, diákok és szülők is kifejezhetik nemtetszésüket az oktatási rendszer valamely jelensége miatt – de maguk előtt tolni a kiskorú gyermekeket iskolaidőben nem volna szabad.

A gyerekek manipulálásának gondolata nem elfogadható, akkor sem, ha valaki szerint a tananyagban túlságosan nagy hangsúlyt fektetnek a XIX. századi vonatkozások tanítására. Csak zárójelben jegyzem meg, mindez nem lehet véletlen, hisz ez a korszak a modern nemzetállamok kialakulásának, a nemzeti ébredésnek a korszaka, amelyből mai világunk összefüggései bomlanak ki, ismerete nagyon is mai ügyeinkben segít eligazodni. De ha gondja is van az oktatással bárkinek, vagy pusztán  politizálás céljából szeretné a köz figyelmét magára fordítani, azt a szándékot felnőtthöz méltó, tehát törvényes és felelősségteljes módon nyilvánítsa ki – ne lógásra bíztatva a gyerekeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celoke
2018. január 18. 20:45
"diákok és szülők is kifejezhetik nemtetszésüket az oktatási rendszer valamely jelensége miatt – de maguk előtt tolni a kiskorú gyermekeket iskolaidőben nem volna szabad." Meg politikusnak magát iskolás korú gyerekekkel sem szabad körbevetetnie élő pajzsként használva őket. Mint ahogy ezt a Kurv@ Gyurcsány tette valamikor a 2008-2009-es tanévben Budapesten, miután Mohácson kapott egy kiadós narancszáport a képébe - nem a tömegben elvegyült 1-2 Fideszbérenctől, hanem kollektíven az egész hallgatóságtól.
röviden
2018. január 18. 14:35
Ez politikai pedofília, bárhogy is nézzük.
Megtalálta
2018. január 18. 12:57
Gyerekeket manipulálni, felhasználni saját politikai célokra eléggé patkány dolog.
balbako_
2018. január 18. 12:18
Az elkényeztetett, tanulni buta, dolgozni rest öntudatzsák az ideális ballib polgár. Hát ezért támogatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik