Szítja az oroszok dühét az EU

2018. január 18. 11:51

Az oroszországi állami médiában napról napra jelentős műsoridőt biztosítanak a Kreml irányvonalával ellentétes, sőt a Putyint bíráló nézetek kifejtéséhez.

2018. január 18. 11:51
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás blog

„Ám az európai parlamenti képviselők többsége láthatóan a feszültség növelésében volt érdekelt. Ha ugyanis nem így lett volna, minden bizonnyal differenciáltabban kezelnék ezeket a kérdéseket. A pro és kontra kíbertámadások ügyét például a biztonsági szakemberekre hagynák, s nem kevernék össze a nyilvános médiumok tevékenységével. Mert, ha az utóbbiakat korlátozni akarják, akkor magát a szólásszabadságot veszélyeztetik, amely persze viszonylagos: Nyugaton és Keleten mindig tükrözte és ma is tükrözi a tartalomkészítők, illetve a finanszírozók értékrendjét. Ha mással nem, a hírek közötti válogatással.

Egyébként az oroszországi állami médiában napról napra jelentős műsoridőt biztosítanak a Kreml irányvonalával ellentétes, sőt a Putyint bíráló nézetek kifejtéséhez. (Más kérdés, hogy az ottani választások közeledtével hovatovább a vízcsapból is Vlagyimir Vlagyimirovics folyik. De ez legyen az ő gondjuk!) Eddig éveken át azt tapasztaltam, hogy az általunk megszokotthoz képest összehasonlíthatatlanul élesebb, népesebb és jóval hosszabb közéleti vitaműsorokban a putyini elveket képviselők mellett rendszeresen, bár kisebb arányban, szót kaptak ellenzéki politikusok, újságírók, szakértők is. Az élő adásokban közvetített, késhegyre menő, naponta sorra került vitákban számos amerikai, német, lengyel, ukrán, izraeli, baltikumi, angol stb. szakértőt szerepeltettek, amikor a nemzetközi kapcsolatok voltak terítéken. A nyugati hírtelevíziókban ugyanezt a viszonosságot nem érzékeltem: ezekben még sosem láttam megszólaltatni a Kreml irányvonalát képviselő oroszországi szakértőt, uram bocsá' politikust. 

Ami pedig az Európai Parlamentben szerdán uralkodott hangvételt és a hasonló, gyakori nyugati megnyilatkozásokat illeti, ideje lenne, ha a politikusaink egyszer már azzal is számolnának, hogy milyen hatást váltanak ki Oroszországban. Végre észre kellene venniük, hogy minden ilyen európai vagy amerikai támadás még inkább megerősíti az oroszországi lakosság legalább nyolcvan százalékát abban, hogy ki kell tartaniuk Putyin mellett. Amint az idézett kommentek is jelzik, a nyugatiak kettős mércét tükröző bírálatai csak fokozzák elszántságukat, dühüket. Akkor meg mire ez az egész? Tán elterelés ez is a sok másféle manipuláció között?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nobozmeg
2018. január 18. 13:13
Az a tény, miszerint a putyinista RT korrektebb mint a nyugati társai, a legnagyobb kritika a nyugati sajtóra nézve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik