Hamis szándék

Bokros: Gyurcsány átvert minket

2018. január 12. 11:55

A baloldali pártok csak hitegettek azzal, hogy össze akarnak fogni a Modern Magyarország Mozgalommal – írta Bokros Lajos a Facebookon pénteken. A párt elnöke szerint ezért a MoMa-nak nincs más választása, mint hogy elinduljon a választáson.

„KIREKESZTÉS – ezzel az egyetlen szóval jellemezhető a két, magát még nagynak képzelő baloldali párt, az MSZP és a DK magatartása a demokratikus ellenzéki szövetség tárgyában. Tegnap lehullt az álarc. Négy hónapi hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal” – írta Bokros Lajos a Facebookon pénteken.

Szerinte szeptember elsején még Gyurcsány Ferenc sürgette annak azonnali bejelentését, hogy a DK és a MoMa szövetséget köt a parlamenti választásokra. „Mi változott azóta? Semmi. Szándéka hamis volt, átvert bennünket” – foglalta össze az eseményeket a politikus.

Szerinte egyszerűen kirajzolódott, hogy mit akarnak és mit nem akarnak a baloldali pártok. Szerinte el akarják söpörni a kisebb pártokat, ezen kívül pénzt akarnak, mert „ez a megélhetési politikusok túlélési stratégiájának ez elengedhetetlen része. Ha nem ülnek a parlamentben, akkor ugyanis munkanélküliek lesznek.”  Ugyanakkor nem akarnak sem rendszerváltást, sem demokratikus ellenzéki szövetséget. 

Bokros azonban kijelentette: „a MoMa nem hagyja abba a küzdelmet. Kirekesztésünk után is fáradhatatlanul küzdünk a nemzet felemelkedéséért, a jogállam helyreállításáért. Önzetlenül, önfeláldozóan.” A politikus ezután bejelentette, hogy a MoMa számára ezek után nincs más út, mint elindulni 2018-ban.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/123520