Elítéljük a román miniszterelnök kijelentéseit

2018. január 11. 21:15

Mihai Tudose nem csak az erdélyi magyarságot támadta, hanem a teljes magyarságot, és az alapvető európai értékeket.

2018. január 11. 21:15
LMP

„Elítéljük a román miniszterelnök kijelentéseit. Mihai Tudose román miniszterelnök szerint »ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak, akik kitették azt«. Az LMP döbbenetét fejezi ki.

Az LMP teljes politikai közössége felháborodásának ad hangot a román miniszterelnök kijelentései miatt. Mihai Tudose nem csak az erdélyi magyarságot támadta, hanem a teljes magyarságot, és az alapvető európai értékeket.

Álláspontunk szerint 2018-ban megengedhetetlen egy ilyen nyilatkozat. Felszólítjuk a külgazdasági és külügyminisztert, hogy szóbeli jegyzék formájában azonnal tiltakozzon Románia budapesti nagyköveténél, és vegyen igénybe minden diplomáciai eszközt, annak érdekében, hogy a román miniszterelnök haladéktalanul bocsánatot kérjen.”

MTI Országos Sajtószolgálat

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2018. január 12. 12:50
Konrád György nyilatkozatától mikor határolódik el a kedves LMP?
sensei
2018. január 12. 09:35
Már az Lmp sem a régi. Vagy lehet, hogy csak elhamarkodottan tettek ilyen nyilatkozatot. Azért ez nagyon perverz dolog részükről, hogy Orbánt nem hozták ki felelősnek a román kijelentése miatt...
makapaka2
2018. január 12. 08:53
Végre egy normális tett az LMP-től. Bár az őszinteségében nem vagyok egészen biztos.
balbako_
2018. január 12. 07:46
Nemzeti minimum.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik