Mahir-hekkelés

Simicska plakáthelyein promózza magát a Momentum

2017. október 12. 09:51

Október 23-i tüntetésének reklámját stencilezte fel a Mahir oszlopaira a Momentum – ugyanakkor a demonstráció időpontja több, mint zavaros: a Facebook-eseményen és a stencileken két különböző időpont szerepel.

Újszerű módját választották a politikai reklámnak a Momentum Mozgalom aktivistái – Simicska Lajos Mahir-hirdetőoszlopaira stencilezték ki az október 23-ra „Magyarország felébred” névvel szervezett tüntetésük hirdetését.

A mozgalom Facebook-oldalára feltöltött fényképen az az üzenet áll, hogy „gyere el, mert '56-ban nem ilyen iskolákért harcoltak”.

És hogy mit is kell tudni a NOlimpiás párt október 23-i tüntetéséről? A Facebook esemény szerint – melyre jelen pillanatban 750-en jelzik biztosra a részvételüket és további 3,7 ezren gondolkoznak a részvételen – az elmúlt 27 év politikája a rendszerváltás álmát rémálommá változtatta, mivel azt sosem fejezték be. „Akkor mi küldtük haza az oroszokat – most mi hívjuk ide őket” – írják.

A Momentum azt ígéri, október 23-án együtt befejezik a rendszerváltást, és új fejezetet nyitnak a magyar politika történetében.

Ha azonban a részvételen gondolkodnának: zavaros, milyen időpontra is van meghirdetve az esemény. Ugyanis a Szabadság térre bejelenetett demonstráció a Facebook-esemény szerint fél 6-kor, az este kikerült stencilek szerint pedig fél 7-kor kezdődik. Két forgatókönyv lehetséges tehát: vagy a több ezer ember által megtekintett Facebook-esemény időpontját tájolták el a Momentumnál, vagy a Simicska plakáthelyeire kikerült stencileket sikerült rosszul felfesteni.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/119069