Összefogás

Közös ellenzéki tüntetést terveznek október 23-ra

2017. október 12. 12:02

Közös demonstráción követeli október 23-án nyolc ellenzéki párt és a civil szféra prominensei az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását – jelentette be csütörtökön Gulyás Márton. A LMP-vel még egyeztetnek, a Jobbik viszont nem szerepel a résztvevő pártok között.

Közös demonstráción követeli október 23-án nyolc ellenzéki párt és a civil szféra prominensei az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását – jelentette be csütörtökön Gulyás Márton a Közös Ország Mozgalom nevében. Gulyás közleményét az Index ismerteti, eszerint a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt és Párbeszéd Magyarországért már rábólintott a közös tüntetésre, az LMP-vel még egyeztetnek. A Jobbik nem szerepel a résztvevő pártok között.

A tüntetést 16:30-kor a Kossuth téren tartják, beszédet mondanak az aláíró pártok képviselői és civil szervezetek munkatársai, a vezérszónok pedig Gulyás Márton lesz, aki szerint a tüntetés célja az, hogy „közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt”.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/119083