Háború van, és nem állunk nyerésre

2017. szeptember 19. 18:45

Veiszer Alinda
Index

Szerintem médiaháború van, és nem gondolom, hogy mindkét fél betartja a szabályokat. A média próbálja megvívni azokat a harcokat, amiket a politikusok ide projektálnak.

Szerinted médiaháború van, ahogy korábban is volt már, vagy azoknak van igazuk, akik szerint itt semmilyen háború nincs, az egyik fél próbálja betartani a szakmai szabályokat, a másik meg régen felrúgott minden létező szabályt?

Szerintem médiaháború van, és nem gondolom, hogy mindkét fél betartja a szabályokat. A média próbálja megvívni azokat a harcokat, amiket a politikusok ide projektálnak. Az a személyeskedés, ami a médiában zajlik, nonszensz. A média önmagával van elfoglalva. Magamról is olvastam olyasmit, egy zárt csoportból küldte át valaki, ami ha kikerülne onnan, hitelrontási per lenne belőle. Teljes hülyeség, minden eleme rágalom. De egy zárt csoportban beszélnek rólam, keresik, hogy hol van rajtam a fogás, azért, mert nem vagyok értelmezhető a NER-ben, amiben ők dolgoznak. Számomra ismeretlen emberek vannak ezzel elfoglalva, ami nagyon megtisztelő és nagyon ijesztő. Szóval háború van, és nem állunk nyerésre.

Kik nem állnak nyerésre?

Akik nem propagandistái a rendszernek. (...)

Te választanád az újságírást szakmádnak, ha most lennél 20 éves?

Nem. Látom, hogy milyen drámai a helyzet, és nem hiszem, hogy tíz múlva jobb lesz. Különben is ma már youtuberek vannak, annyira meg nem vagyok exhibicionista. Nem is javasolnám senkinek, örülök, hogy már nem tanítok huszonéveseket. Mit tudnék nekik mondani? Legyél kíváncsi, legyél tisztességes, ellenőrizd a forrásaidat, legyenek kétségeid, ezek ma nem értékek. Én arra szocializálom a gyerekeimet, legalábbis a nagyobbat, hogy tanuljon nyelveket, mondom neki már most, hogy te nem itthon fogsz egyetemre járni, menni kell kifelé, olyan dolgokat kell tanulni, amik nemzetközileg is eladhatóak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/117929