Csak nevetnek rajta

Ezt gondolják Guam lakói az észak-koreai fenyegetésről

2017. augusztus 11. 11:34

Az emberek csak nevetnek ezen az észak-koreai bábfigurán – mondta Guam egyik lakója a Spiegelnek adott interjújában. Guam az a csendes-óceáni sziget, amelyet Kim Dzsongun rakétatámadással fenyegetett meg.

Ahogy azt korábban megírtuk, az észak-koreai vezetés rakétatámadással fenyegette meg Guam szigetét.

Guam az Amerikai Egyesült Államok egyik csendes-óceiáni külbirtoka, amely azért is fontos az USA-nak, mert stratégiai támaszpontként használja a szigetet. 

A Spiegel egy Guam szigetén élő némettel készített interjút arról, hogy milyen a hangulat a szigeten azok után, hogy Kim Dzsong Un rakátatámadással fenyegetőzött. A német Ludwig Uhmeyer, akinek egy étterme van a szigeten, azt mondta, hogy „mindenki nagyon nyugodt és a legtöbben csak nevetnek ezen az észak-koreai bábfigurán”. A Uhmeyer azt is elmondta, hogy reggel bemondták a rádióban, hogy az Air Force mindent az ellenőrzése alatt tart. Szerinte a támaszpont „jól felszerelt”, és nem gondolja, hogy akár csak egy rakéta is eljutna Guamig. 

A Spiegel arról is kérdezte az interjúalanyt, hogy mi a véleménye arról, hogy Donald Trump így kiélezi a konfliktust Észak-Koreával. A német étteremtulajdonos erre azt mondta, hogy „végre történt valami”, mert szerinte Barack Obama kesztyűs kézzel bánt Kim Dzsongunnal és semmit sem tett ellene. Majd még egyszer elmondta, hogy „nagyon nyugodtan” kezelik a helyzetet, amikor például ma bevásárolni ment, akkor is olyan volt a hangulat, mint mindig. Szerinte senki sem aggódik amiatt, hogy mi lesz akkor, ha eszkalálódik a konfliktus.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/115986