Nukleáris erőművekkel foglalkozó céget vett Mészáros Lőrinc

2017. május 18. 15:03

A KPRIA Magyarország Zrt.-t még 2015-ben alapította közösen a cseh vállalat és a Konzum, de a magyar félnek eddig nem volt többségi részesedése. Mostantól a Konzum a részvények 11, az Opimus pedig 40 százalékát birtokolja.

Megszerezte a nukleáris erőművekkel és vegyiparral foglalkozó cseh Královopolská Ria magyarországi leányvállalatának, a KPRIA Magyarország Zrt.-t-nek 51 százalékos többségi tulajdonát a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő két tőzsdei cég, az Opimus és a Konzum – írja az Index. A KPRIA Magyarország Zrt.-t még 2015-ben alapította közösen a cseh vállalat és a Konzum, de a magyar félnek eddig nem volt többségi részesedése. Mostantól a Konzum a részvények 11, az Opimus pedig 40 százalékát birtokolja. A KPRIA cseh (korábbi) anyavállalatához hasonlóan mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással foglalkozik.

 

A cég közleménye szerint „az Opimus, a Konzum és a cseh KP RIA stratégiai együttműködésük értelmében közös vállalatukkal további terjeszkedésre készülnek a régióban, elsősorban a hagyományos és atomerőművi fejlesztések, valamint a szennyvízkezelési beruházások terén”.

Az Index szerint ezek után nem lenne meglepő, ha Mészáros új cége megjelenne a Paks 2 körüli közbeszerzéseken.

 

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/112003