Aleppóba ment nyaralni egy Németországban menedéket kérő szír

2017. április 21. 09:04

Bár menedéket kért Németországban, mivel szülőföldjét állandó harcok tépázzák, egy szír keresztény férfi úgy gondolta, nyaralni azért jó lesz ott.

Egy a németországi Türingia tartományban tartózkodó menekült tavaly télen szülőhazájában, Szíriában nyarat, írja a német jobboldali Junge Freiheit hetilap online verziója. A keresztény szír férfi 2015 októberében került Németországba egy családegyesítő programon keresztül.

A lap úgy tudja, a férfi nem talált munkát Németországban, a szociális juttatásokat ellenben örömmel igénybe vette. Így élt az üdülési hozzájárulással is, aminek köszönhetően három mesés hetet töltött el az akkor éppen a szír kormányerők által elfoglalt Aleppóban, családjánál. Mint kiderült: a férfi nyaralása helyszínéről a német munkaügyi hivatalt is előre értesítette – ők azonban nem láttak semmi kivetnivalót benne.

A Junge Freiheit által Bassár el-Aszad szír elnök támogatójaként emlegetett férfi Münchenből először Bejrútba repült, majd onnan elkocsikázott Aleppóba. Ahova visszaköltözni már mégsem akart: mint mondta, gondok vannak a víz- és áramellátás stabilitásával. Így hát januárban ismét felült a repülőre Bejrútban, hogy visszautazzon a bajor fővárosba. A lap beszámol arról is, hogy egyes menedékkérők szerint az Aleppóban nyaraló férfi a szír elnök titkosszolgálatának dolgozik – ám a türingiai tartományi alkotmányvédelmi hivatal erre nem talált bizonyítékot.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/111080