Regisztráció | Elfelejtett jelszó


Rovatok
Galambos Lajos
2017. január 11. 20:05

A vád szerint Lagzi Lajcsi 1993-tól 2000-ig illegális bekötéssel 30 millió forintnyi villanyt, 16 milliónyi vizet, valamint 4 millió forint értékű földgázt lopott el. Tettéért két évtől tizenkét évig terjedő letöltendő börtönbüntetést kaphat.

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és félmillió forint összegig pénzbeni vagyonelkobzás kiszabását indítványozva emelt vádat Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész ellen az ügyészség.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Az ügyészség most elmondta: vádat emeltek Galambos Lajos és tíz társa ellen. A zenészt mint elsőrendű vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen, társtettesként elkövetett lopás bűntettével, valamint gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban – szintén társtettesként – elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják.

Felidézték: Lagzi Lajcsi 1993 és 1999 között elhatározta, hogy mocsai ingatlanainak, illegális bekötések révén szerzi meg szabálytalanul az áramot, a vizet és a gázt. Ennek megfelelően, a közműveket az ingatlanra beköttette, majd illegális rácsatlakozásokat építtetett ki.

A zenész mocsai és tatai ingatlanjaiban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet. 

Az ügyészség a közügyektől való eltiltás és a félmillió forint értékben történő vagyonelkobzás mellett börtönben letöltendő szabadságvesztést indítványoz, melynek hossza két évtől tizenkét évig terjedhet.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/107898

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Az ügyészség a közügyektől való eltiltás és a félmillió forint értékben történő vagyonelkobzás mellett börtönben letöltendő szabadságvesztést indítványoz, melynek hossza két évtől tizenkét évig terjedhet."

Milyen furcsa, hogy a fiatalabb korosztályban nem szólal meg a csengő, mikor aránytalan számokat ír le: ötszázezer forintos vagyonelkobzás? Mikor a közvetlen károkozás 50 milliós érték...


A Pénztáros Lőrinc 10.000.000.000 évet fog kapni.
Arányosan.


De Lajcsitól hogy koboznak el 500 ezer forintot? Elviszik az egyik hangfalat?


"félmillió forint összegig pénzbeni vagyonelkobzás"

Ez azért nagyon durva. Freedom for Lajos!


Sajnos ebben nagyon sok igazság van. Kíváncsi
lennék, Hogy Lakodalom Lajos hány településen
díszpolgár.


Szokolya község díszpolgára (2004)[5]
2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét
2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét
a TV2 két alkalommal jutalmazta Nívó díjjal
három alkalommal kapta meg a Story Csillag díját, a közönség szavazás alapján a legnépszerűbb produkció kategóriában
két alkalommal kapta meg az Aranyszarvas díjat, közönségdíjat
2000-ben és 2002-ben a Líra díjat érdemelte ki
a Magyar Televízió az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmával rendezett gálaműsort Nemzetközi Nívódíjra terjesztette elő
több város - többek közt szülőhelye, Soroksár - díszpolgára
több nagy múltú borlovagrend tagja

Válaszok:
legyetek | 2017. január 12. 10:03

Várom a posztumusz visszaadott lovag- és tiszti kereszteket.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó