Nem vicc: megérkezett az áprilisi hó Magyarországra

2024. április 02. 11:43

Míg hétfőn 30 fokot mértek az Alföldön, addig kedden havazott Kékestetőn.

2024. április 02. 11:43

Nyitókép: Időkép képernyőfotó

A hidegfront csapadékzónája a délelőtti órákban ért az Északi-középhegység fölé, a csapadék halmazállapota esőről havas esőre váltott, majd tisztán hóra – írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán kedden.

Hozzátették:

 míg hétfőn már 30 Celsius-fokot mértek az Alföldön, kedden havas eső, sőt havazás volt Kékestetőn.

Mint írták, a hidegfronti csapadékzóna kedden a délelőtti órákban ért az Északi-középhegység fölé, és a csapadék hűtő hatásának segítségével – Kékestetőn szűk két óra alatt 2 fokos hőmérsékletcsökkenést tapasztaltak – a csapadék halmazállapota legmagasabb hegycsúcsunkon esőről átváltott havas esőre, sőt átmenetileg tisztán hóra is. Közölték azt is, hogy a csapadékhoz viharos szél is társul.

Az áprilisi havazásról készült webkamerafelvételt ITT tekintheti meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Többfelé számítani kell csapadékra

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden a front felhőzete és csapadékzónája lassan északkelet felé tevődik, itt még délután is számítani kell borult, esős tájakra. A front mögött szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és kisüt a nap. Délután az ország délnyugati felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati részek kivételével nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések a jellemzően nyugati irányú szelet, csak estére mérséklődik a légmozgás. Zivatar környezetében szintén előfordulhatnak viharos lökések.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­­ö­­g­ö­­s­­ ­­­l­á­­n­­­y­­o­k­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
DINO54
2024. április 02. 13:12
Most kell kibaszni az összes libsikomcsit a hóra!
5m007h 0p3ra70r
2024. április 02. 12:47
Névtelen nemzetközi meteorlógusok jelentették, hogy tudomásukra jutott, hogy Orbán egyik családtagja vételi ajánlatot tett az Atlanti-Óceánra. Így lehetetlenítve el a Golf-áramlat progresszív érzékenyítését, hogy fenntartsák az időjárás megosztottságát. Fel kell lépnünk a NER meteorológiai olgarchái ellen, hogy a progreszívan liberalizált Golf-áramlattal modern európai klímát és egyenlő esélyeket teremtsünk minden európai állampolgár számára. Egyenlő jogokat az aszályhoz, a viharokhoz és a szélsőséges időjáráshoz.
5m007h 0p3ra70r
2024. április 02. 12:39
Magyar Péter szerint Orbán Viktor és Tóni meg Barbara árokásó politizálása miatt megosztott az ország időjárása. Ő meg tudja ezt állítani, és együtt elérhetjük, hogy a Zempléntől a Kisalföldig mindenhol mindenkinek egyszerre jusson ki akár az aszály, akár a jégeső, akár a viharos szél. Az időjárás mindenkié, ne hagyjuk, hogy csak a kiváltságosok élvezzék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!