Tüntettek az Építési és Közlekedési Minisztériumnál, egyszer csak megjelent Lázár János

2024. március 04. 13:12

Személyes egyeztetésre hívta a miniszter a demonstrálókat.

2024. március 04. 13:12

„Ne menjünk fejjel a betonnak!”, „Mi az életünket védjük, nem csak a fákat” – ilyen és ehhez hasonló molinók jelentek meg hétfő délelőtt az Építési és Közlekedési Minisztérium előtt, ahova a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület (POPÉK) hirdetett tüntetést. A demonstráción pedig váratlanul megjelent Lázár János is – számolt be az Index.

A lap emlékeztetett, hogy a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét már kétszer is bevonta a bíróság, és a jelenlegi, immár harmadik engedély is per alatt áll. Annak ellenére, hogy a lakosság 2019 óta tiltakozik, hetek óta zajlanak a munkálatok, a park egy részét a XI. kerületi önkormányzat engedélye nélkül elkordonozták, a vasúti töltést tarra vágták, ami a helyiek szerint visszafordíthatatlan károkat okozott – derült ki az összeállításból.

A Déli Körvasút Hamzsabégi úti szakaszán körülbelül 6000 ember él, ők azok, akiket közvetlenül érint a beruházás. De a kerület más részeiről is napi szinten járnak oda valamilyen rekreációs tevékenységet folytatni. A civilek 2023 januárjában fáklyás felvonulást is tartottak – emlékeztettek.

Ezt is ajánljuk a témában

Szükség van erre a beruházásra

A hétfői demonstrációról Lázár János is beszámolt. A tárcavezető Facebook bejegyzésében arról írt, hogy 

a Déli Körvasút megépítése az ország és a magyar kötöttpályás közlekedésfejlesztés több évtizedes adóssága.

Lázár kiemelte, „a beruházásra szükség van, ez Magyarország és a magyar gazdaság stratégiai érdeke”

Majd azzal folytatta, „a hogyanokról viszont lehet és kell is egyeztetni. Sokadjára ugyan, de újra fogunk is. Az Építési és Közlekedési Minisztérium épülete előtt demonstrálókat személyes egyeztetésre hívtam” – derült ki a posztból.

A miniszter vonatkozó bejegyzését alább tekintheti meg:

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­g­­ö­s­­­ ­­l­á­­n­y­o­k­­ ­v­á­­­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
iimre
2024. március 05. 10:35
"catalina11 2024. március 04. 14:44 »Tüntettek az Építési és Közlekedési Minisztériumnál, egyszer csak megjelent Lázár János« mintha Karácsony Gergelyt látnám..." Mondjuk jelentős különbség, hogy a Csicskarácsonyt rendszeresen menekülése közben pillantod meg. :DDD
akkor ki
2024. március 04. 21:01
Mikor megjelent Lázár Úr, a fizetett komcsi nyuggerek szaladtak a bokorba tenalédit cserélni.
nemecsek-3
2024. március 04. 17:29 Szerkesztve
Érdekes, a Bosnyák tér Rákospak menti több 100ha zöldterület komplett zöldtelenítése, betonrengeteg építése valahogy nem vonzott oda egyetlen zuglói kommunista nyuggert tüntetni, hogy élhetetlenné teszik a kertvárost, elveszik a piacukat, pontosan úgy mint a Lehel térit ahol helyette kábításnak építettek valami piacnak csúfolt semmire nem jó Noe bárkát betonból
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!