Orbán Viktor élesen fogalmazott egy éles helyzetben – Kiszelly Zoltán a miniszterelnök ünnepi beszédéról

2024. március 15. 13:04

A Századvég politikai elemzési igazgatója szerint, ha nyugati országok választói is úgy akarják, akkor elkövetkezhet a szuverenista fordulat.

2024. március 15. 13:04
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nyitókép: Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

***

Orbán Viktor most is elmondta a politikájának középpontjában álló legfontosabb tételeket, így a béke szükségességét, a migráció és a genderideológia elutasítását – mondta a miniszterelnök ünnepi beszédét értékelve Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója, hozzátéve, hogy a kormányfő ezt a három tételt azonosította, mint amelyek leginkább veszélyeztetik a szabadságot.

Fontos eleme volt a beszédnek a történelmi visszatekintés, miszerint Magyarországot mindig be akarták kebelezni a különböző birodalmak, de sosem sikerült nekik. Ma is ez történik, és jelen helyzetben az európai választáson tudjuk majd megvédeni a szabadságunkat

– mondta Kiszelly,

aki szerint a miniszterelnök az élesedő helyzethez igazodva nagyon éles cezúrát vont.

A habsburgok is jobban jártak, amikor kiegyeztek velünk, mint amikor leverték a szabadságharcot. A kormányfő erre utalt amikor azt üzente, hogy hagyjanak békén minket – tette hozzá. 

Ahogy pedig a miniszterelnök is leszögezte, mindig is voltak és most is vannak olyanok, akik nem a nemzet többségi érdekét képviselik vagy védik a szabadságunkat, hanem a birodalmi érdekekhez igazodnak és ezért tekinthetők árulóknak – fogalmazott az elemző.

A kormányfő utalt arra, hogy 

ha nyugati országok választói is úgy akarják, akkor elkövetkezhet a szuverenista fordulat.

Trump megint esélyes és látjuk az elégedetlenséget Európában. Kérdés Kiszelly szerint, hogy ez a politikában is leképeződik-e majd, mert ha ez mandátumokban is megjelenne, az elhozhatná a fordulatot.

Orbán Viktor a szülőknek, nagyszülőknek és a tanároknak is üzent, amikor azt mondta, nem az a kérdés, hogy milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem, hogy milyen gyerekek hagyunk a világra – hívta fel a figyelmet az elemző. 

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dzsuzsakseggjaropetike
2024. március 15. 22:26
A felcsúti pókhasú cigány kissè fáradni látszik. Ugyanaz a rossz Brüsszelezès, csak egyre unalmasabban ès prosztóbban. Èrdekesebb lenne, ha hagynà beszèlni a többieket is. Fiàt, Gazsikát a HM főbuziját változatos életutjától felcsúti klubvécétől Afrikáig, a tenyeres-talpas, izlèstelen Ráhel lányát a divatról, Szíjjártó Petikèt Lavrov ès Dzsuzsák ànuszrózsájáròl, akihez csatlakozhatna Szàjer Jozefina is az ônkèntes szâmüzetèsèből. Aztán jöhetnének a Külügy és édes Erdélyország pedofiljai, majd a Fidesz díszcigányai Győzikétől Mágáig. És mikor mindenkinek kifolyt a szokásos szar a száján, a NER pénz helyett kötelet kapna mindegyik a Múzeumkert fáin és az filmezhetné Vivatv Kálmánka, mielőtt őt is karóba húznák Isten és Magyarország nevében.
csapláros
2024. március 15. 19:09 Szerkesztve
szeekely 2024. március 15. 17:13 ..."csapi: Orban "klasszikus" liberalis? Hat ez meg hogy jon ide?"... Úgy hogy cáfolja az állításaidat Orbán viszonyáról az Úrjézus Krisztushoz. ..."Na ne! Egyetlen nemzeti konzultacios kerdese nem volt a kozel-keleti helyzetrol. "... Mi a francos közünk van a Közel-Kelethez, nekünk egy hangyapöcsnyi államnak Európa közepén?? SEMMI! ..."Zsido kalapban paradezni a Siratofalnal, mikozben a vilag legellenszenvesebb politikusaval, Binjamen Nyetanyahuval enyelegni. Ilyet egy magyar nem tesz!"... DE, DE, ha magyar vagy MEGTESZED, mert a magyar KIVÉTELESSÉGÉT igazolja azzal, hogy tudsz zsidóbbnak lenni a zsidóknál, pláne, hogy hasznunk is van belőle! ..."Szijjarto Petyka ... A cionista indittatasu vetok nem szolgaljak a magyar haza erdekeit."... Tévedsz: az uniós LIBERÁLNÁCIK érdekeit nem szolgálják az Izrael melletti vétók: azokét, akik elődei ELKÚRTÁK és 1938 vagy mióta kotlanak az izraeli-palesztin viszályon, amihez UGYANCSAK SEMMI KÖZÜNK!
szeekely
2024. március 15. 17:13
csapi: "Orbán klasszikus liberális volt és maradt: TUDJA, MERI, TESZI! A klasszikus kommunista és liberális messze nem áll szemben se Urunk Jézussal, sem más a benne hívővel és a vallással." Orban "klasszikus" liberalis? Hat ez meg hogy jon ide? "Orbán külpolitikáját is a választói árgus szeme előtt csinálja." Na ne! Egyetlen nemzeti konzultacios kerdese nem volt a kozel-keleti helyzetrol. Mert NEM enged beleszolast. Ez tabu. Eppen ez a fauszti alku lenyge. Zsido kalapban paradezni a Siratofalnal, mikozben a vilag legellenszenvesebb politikusaval, Binjamen Nyetanyahuval enyelegni. Ilyet egy magyar nem tesz! Szijjarto Petyka vetoirol soha senki nem kerdezte meg a magyarokat. A cionista indittatasu vetok nem szolgaljak a magyar haza erdekeit. Isten egykent teremtette a palesztint a zsidoval. A fajtai fonnsobbseg es elony nem jar azoknak, akik Jezus helyett a mai napig a gyilkos terrorisa Barrabast valasztjak - lekopik es hagyjak meghalni a Megvaltot minden vedtelenben a keresztfan.
kissb56
2024. március 15. 16:13
Már arról is a miniszterelnök tehet, hogy a pedofil dollár-baloldal birka bérkommentelői nem képesek felfogni, hogy mit mond? 🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!