Magyar Péter Táncsicshoz hasonlította magát, és azt is elárulta, nem jellemző, hogy sminkelné magát

2024. március 15. 23:06

Ismét a Partizánban járt az immár pártot alapító Magyar, akivel a főpolgármester-jelöltség is szóba került már.

2024. március 15. 23:06

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Nem igazán tudja eldönteni Magyar Péter, mit szeretne tenni azt követően, hogy pártot alapít – legalábbis ez derült ki a Partizánnak adott interjúból. Magyar március 15-én jelentette be, hogy – korábbi terveivel szemben – mégis új pártot alapít, ezzel létrejön a tizenkettedik ellenzéki politikai tömörülés. 

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar immár másodszor látogatott el néhány héten belül a Partizánhoz, Gulyás Márton kérdésére pedig ezúttal kifejtette, Gyurcsány Ferenccel semmi esetre sem működne együtt, de Orbán Viktorral sem kötne koalíciót. 

A miniszterelnökkel azért nem, mert nem támogatja, hogy valaki több mint két cikluson át kormányfő legyen. Varga Judit korábbi miniszter ex-férje arra sem tudott egyértelmű választ adni, hogy a kormány megbuktatásán dolgozik-e, vagy csak koalícióra akarja kényszeríteni a Fideszt. Arra a kérdésre, hogy lenne-e Magyarország miniszterelnöke azt felelte,

ez még viccnek is rossz.

Megjegyezte, jelenleg még keresi azokat a szövetségeseket, akikkel egy harmadik erőként jelenhet meg a politikai színtéren, ám azt nem tudta teljesen kizárni, hogy indulna az új pártja az EP- és az önkormányzati választáson, sőt, azt is belengette, hogy akár főpolgármester-jelölt is lehetne.

Az újdonsült politikus elismerte, valóban sok kritika éri, amiért korábban „közel ült a tűzhöz”, de összességében nem tartja magát a NER részének, mivel elmondása szerint az ő vagyona meg sem közelíti a kormánypárti elit vagyonát.

Gyorsan sikerült felbosszantani Magyart 

Kikérte magának Magyar Péter azt a kérdést, miért tartja magát különbnek, mint azok, akik az elmúlt években szintén kormányváltó szerepben tűntek fel, de ma már alig emlékeznek rájuk. Gulyás Márton példaként említette Bajnai Gordont vagy Pukli Istvánt a Tanítanék Mozgalomból.

Magyar Péter ingerülten kifejtette: a korábbi kormánybuktatásra készülő közéleti szereplőkkel szemben neki nincs messiástudata, amire a műsorvezető figyelmeztette, elődei is ezt mondták.

Magyar azzal védekezett, hogy Márki-Zay Péterrel ellentétben ő sosem szövetkezne Gyurcsány Ferenccel. Saját eredményeiről pedig mindössze annyit mondott: örül, hogy fellépésével „meg tudtam hekkelni a NER-t és a kormánypropagandát”.

A Partizán műsorvezetője azzal kapcsolatban is faggatta Magyart, hol vannak azok az „atombombák”, kormánytagokat terhelő információk, amelyek nyilvánosságra hozását ígérte Orbán Viktor évértékelő beszédét megelőzően. Magyar válaszában tagadta, hogy ilyen ígéretet tett volna, majd hozzátette: nem az atombombák pusztítják el a NER-t. Ő nagyon óvatos minden kijelentésével és minden Facebook-bejegyzésével, mivel nem akar börtönbe kerülni, mások gyávasága miatt elvinni a balhét. Meglátása szerint 

a hatalom megijedt a népszerűségétől, és azért nem akadályozták a pénteki rendezvényt, mert nem akarták, hogy Táncsics Mihály legyen belőle.

Az ellenzék 2022-es programja köszön vissza?

A több mint egy órás beszélgetésből annyi kiderült, hogy az Andrássy úti „zászlóbontáson” meghirdetett tizenkét pontjának megvalósítására egyelőre nincs kidolgozott terve. Gulyás Márton arra figyelmeztette, hogy a tizenkét pontról – amelynek része az oktatás és az egészségügy rendbetétele, a korrupció felszámolása és számos más, a baloldal által régóta hangoztatott téma – az jutott eszébe, mintha az ellenzék 2022-es programját hallaná. Ezzel láthatóan zavarba hozta Magyart, aki elismerte, 

az általa felvázolt szakpolitikai kérdésekre nem tud konkrét válaszokat adni, mivel azok még nincsenek kidolgozva.

Magyar szerint egyébként őt képtelenségekkel támadja a propaganda, például a TV2 a külsejével, pedig „nem jellemző, hogy sminkelném magam”, majd azon dühöngött, hogy ő annak idején, a Diákhitel vezetőjeként kénytelen volt reklámot rendelni a csatornától.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2024. március 16. 17:57
ez is csak egy porszívó ügynök. úgy is néz ki a slim fit ingben ő az újabb irimiás messijás!! megjött az újabb futóbolond!
Palatin
2024. március 16. 17:13
Magyar Péter olyan üstökös, mint az a füstgránát, amit Fekete-Györ a rendörökre dobott. Amig a Gyurcsány és Magyar féle hamis próféták nyomják a sódert a sok naív embernek, addig Orbánnak nincs alternatívája. Ezt mindenkinek világosan kell látnia. Egy olyan óriási rutinnal, politikai tehtséggel, leleményességgel, kitartással, hazaszeretettel rendelkezö vezetöt mint Orbán, egy ilyen jött-ment, alkalmatlan klikkel leváltani, az a magyarság 1100 éves történelmének az egyik legnagyobb baklövése lenne Orbán azért kell a magyaroknak, mert ö és pártja a Fidesz az EGYETLEN GARANCIA arra, hogy Magyarország hosszútávon szuverén, elégedett, modern, európai, magyar államként fennmaradjon, fejlödjön, átvészelje a mai zürös korszakot. Csak ez érdekes, más semmi, ha ezt a szerepet betöltik. Nekünk nem olyan "erkölcsös, bölcs, megvesztegethetetlen ... bruhahahaa.... oszlopszentek" kellenek, mint Gyurcsán vagy Magyar Péter, akik az országot az ócska libsi ideológia szellemében garantáltan tönkreteszik
Patika
2024. március 16. 12:44
Azért lássuk be Pötyike van némi különbség... Téged pl. a fa som se szabadítana ki, sőt a hosszabbításért rengetegen fizetnének... ( a te időd még a meccs előtt lejárt )
KBA98
2024. március 16. 11:34
Szarfaszú artista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!