Magyar Péter – Dezső András: lehet, hogy érdemes lenne lenyugodni kicsit

2024. március 19. 15:52

A jó hír, hogy demokratának nem születik az ember, hanem az ilyesmi tanulható.

2024. március 19. 15:52
Rácz András
Rácz András
Facebook

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

„Dezső András nyilvánvalóan nem propagandista, hanem egy rettentően jó és nagyon bátor újságíró. Nélküle és a kollégái nélkül sokkal kevesebbet tudnánk a NER működéséről. Nagyon fontos munkát végeznek és remélhetőleg fognak a jövőben is, bárki is lesz majd hatalmon.

Aki Dezső Andrást propagandistázza, az nem érti a független sajtó fontosságát.

.

Magyar Péter most pontosan egy ilyen nyilatkozatot tett – de ezen egyébként pontosan miért csodálkozunk...? Magyar 14 évet töltött egy olyan rendszer részeként és középvezetőjeként, amely rendszer a független sajtót igyekszik elnyomni, ellehetetleníteni, megbélyegezni. Nem mellesleg, annak a Varga Juditnak volt a férje, akinek a nevéhez számos korlátozó intézkedés fűződik, ideértve pl. a Pegasus-ügyet is.

Csodálkozunk azon, hogy 14 esztendő után Magyarnak egy érzelmileg nagyon felkavaró témában (a válás ritkán diadalmenet...) volt egyetlen olyan megnyilvánulása, ami a NER sajtóhoz való hozzáállását jellemzi...? 14 év »belsős« NER-es működés után kevésbé reális azt várni, hogy egyetlen hónap alatt a sajtószabadság felkent bajnokává változzon valaki. Szakmailag nyilván hibás ilyeneket mondani.... de emberileg egyébként bizonyos mértékig érthető.

Különösen akkor, ha éppen olyasmire készül, amit az elmúlt évtizedekben senki nem mert megpróbálni: nyíltan, szemtől szembe konfrontálódni Rogán Antallal.

Én is feszült lennék kissé, azt hiszem...

Ezt is ajánljuk a témában

.

A jó hír, hogy demokratának nem születik az ember, hanem az ilyesmi tanulható.

A sajtószabadság fontosságának megértése is tanulható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anonymtalan2
2024. március 20. 10:19
Cshőgörény.
Korn
2024. március 20. 08:40
Van aki hiába tanult ostobának született. Mint ez a félcédulás barom.
catalina11
2024. március 19. 21:53
"A jó hír, hogy demokratának nem születik az ember, hanem az ilyesmi tanulható." és vannak jótanulók... Ted Cruz republikánus szenátor: az amerikai politikai kultúrában a liberális és a zsidó olyannyira összefonódott, hogy elmosódhat a határ, hogy ha a liberális DEMOKRATÁK támadnak meg hazafias személyeket, szervezeteket, országokat, célokat, szobrokat, könyveket stb. "
Syr Wullam
2024. március 19. 21:33
"A jó hír, hogy demokratának nem születik az ember, hanem az ilyesmi tanulható." És közben valahol a távolban felsírt egy Coelho. 😁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!