Az Operaházat vezető gyökér képes kettévágni a Carmina Burana-t, hogy növelje a büfé bevételét

2024. március 04. 13:33

Halálom ez a mindenhol zabálás.

2024. március 04. 13:33
Pottyondy Edina
Pottyondy Edina
Facebook

„Nekem amúgy a halálom ez a mindenhol zabálás. A Dumaszínházban azért nem mentem át a klubhelyszínről a színházba, mert ott az előadás alatt folyamatosan eszik a közönség. És még a kicsi helyen lévő büfés is bepróbálkozott, hogy ugyan már tartsak szünetet a 75 perces előadásban, mert akkor több piát tud eladni. Olyan rámenősen magyarázta, mintha teljesen hülye lennék, hogy nem látom be, ez a stand-upom végső értelme.

A mozikban is gyűlöletes a csámcsogás, néha már én is zabálom a popcornt, mert egyébként elviselhetetlen a rágás zaj. Mintha bélpoklos tengerimalacokkal lennék összezárva 2500 forintért.

És ahelyett, hogy a magaskultúra fellegváraiban irtanák ezt a konzumidióta zabálós hisztériát, az Operaházat vezető gyökér képes kettévágni a Carmina Burana-t, hogy növelje a büfé bevételét. Már várom Orbán évértékelőjének félbevágását, hogy kolbászos katonákat szolgáljanak fel két nemzethalál-riogatás között, esetleg a focimeccsek is állhatnának 4/4-ből. Ja nem! Azért vannak szent dolgok, ellentétben a Carmina Burana-val.  

Anno a mosonmagyaróvári Kossuth gimiben Angéla tanárnő énekóráin kussban, kaja és pia nélkül kellett végighallgatni klasszikusokat, és 16 éves kamaszként kibírtuk. Mondjuk Angéla tanárnő kultúrát akart átadni, és nem szendvicset meg kávét eladni…”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Facebook

Idézőjel

Engem különösebben nem zavar, ha kevesebb közpénz és több büfébevétel tartja el az Operát.

 

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belacska
2024. március 09. 09:42
Most tévedésből igaza van
jobbjobb
2024. március 06. 22:40 Szerkesztve
Pedig jobb lenne, ha te állandóan ennél. Legalább nem tudnál böszmeségeket dumálni közben. Vagy az is jó megoldás lenne, ha egyáltalán nem ennél, legalább négy hétig. Ez utóbbi jobban tetszik.
alfonzo
2024. március 06. 19:19
Pottyantós Edina, megint pottyantott egyet, kettőt...
2024. március 06. 19:07 Szerkesztve
"képes kettévágni a Carmina Burana-t" Ideje meghallgatnod liba, nem ketté hanem 25 tételre van "vágva" mégpedig a szerző által, ezek is négy részbe rendezve..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!