Dopeman Magyar Péter ügyéről: „Egy férfi tragédiáját látjuk, ahol a feleség viselte a nadrágot”

2024. február 25. 15:00

A Novák Katalin lemondása utáni történésekről, az influenszerekről, valamint a háborúról is beszélgettünk a Mandiner Reakció legújabb adásában Pityinger Lászlóval.

2024. február 25. 15:00
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Nekem az nem tetszik, hogy azt veszem észre, a gyermekvédelem, a bántalmazások ügye már rég a múlté. Persze mindenki nagyon hangosan kiabál ebben a témában, de elsősorban azért, hogy a politikai ellenfeleit detronizálja. Pedig ez ennél többről szól” – reflektált az elmúlt hetek történéseire, illetve a kegyelmi ügyre adott reakciókra Pityinger László Dopeman a Mandiner Reakció legújabb adásában. Aláhúzta:

az ellenzék és annak nyilvánossága valójában teljes mértékben átpolitizálta ezt a történetet.

Ezt is ajánljuk a témában

Mit akarnak a tüntetők?

Szerinte kétséges, milyen hatása lehet a törvénymódosításoknak, az első lépés az lenne, az illetékesek járják körül a bántalmazások mikéntjét, tárják fel a hátteret. Itt egy jelenségről van szó: mióta világ a világ, bántalmazzák a gyengébbeket, a magyar társadalom erősen tabusított, rengeteg az elfojtott agresszió, ami a fizikai tettlegességben is megnyilvánul – magyarázta. Úgy fogalmazott,

az sem tetszik neki az ellenzéki véleményformálókban, hogy nem állnak elő valódi ötletekkel.

Az influenszerek tüntetésére utalva úgy fogalmazott, „kimegy mindenki az utcára egy szent cél nevében, és öt perc múlva már a másikat szidja”. Szerinte ez is bántalmazás valahol, az pedig értelmezhetetlen, amikor az egész Fideszt nevezik pedofilnak. Hiányzik a minőség. A kormányzati lépéseket és terveket mindazonáltal üdvözli, nem függetlenül attól, hogy szerinte ezek egy részét ő maga is javasolta korábban.

Az ellenzékről és a háborúról

Kitért arra is, azért sem tudják az ellenlábasai legyőzni a kormányfőt, mert először ahhoz el kellene ismerni a képességeit. Ráadásul

„valójában Orbán az ellenzéki” – mondta Dopeman.

Kifejtette: a miniszterelnök az országban zajló politikai, hatalomtechnikai és stratégiai dolgok felett diszponálhat, a világban zajló folyamatokkal szemben azonban ellenzékben van.

„Egy olyan korszakban élünk, amikor emberi minőségromlást tapasztalunk”– szögezte le Pityinger László, aki rámutatott, hogy a kormányoldalon tapasztalható problémák arról szólnak, a pénz és a hatalom hogyan torzítja el az ember személyiségét. A másik oldalon pedig, ami „magát humanistának, toleránsnak meg elfogadónak kiáltja ki, a haragból és gyűlöletből táplálkozó, címkéző minőségromlást látjuk”.

Dopeman, kitérve az orosz-ukrán háborúra, elmondta, régen az emberek területszerző harcokat vívtak, míg a mostani trendeket figyelve „a globalizált világ és a modern hadviselés, illetve az üzleti összetételek rádöbbentették az emberiséget, hogy nem érdemes megszállást alkalmazni – és nem is kell”.

Nekünk csak a béke az opció

Szerinte a nagyhatalmaknak már valójában az éri meg, ha a gazdasági hatalmat veszik át egy ország felett. Véleménye szerint nem lehet a világban már kapitális háborúkat vívni, így

amikor a megfelelő üzleti érdekek és elképzelések beérnek, az orosz-ukrán háború is véget fog érni.

Megerősítette ugyanakkor: a „magyarok alapvető érdeke a béke lehet, semmi más”.

Kitért egy rövid gondolat erejéig arra is, hogy a napokban ellátogatott Magyarországra a svéd miniszterelnök, s találkozott Orbán Viktorral. Dopeman szerint nagy teljesítmény, hogy ezt végül elérte a kormány.

Magyar Péter ügyéről

A beszélgetés végén Magyar Péter, Varga Judit volt férjének ügye is szóba került. A jogász az elmúlt hetekben a nyilvánosságot járva a kormányt és annak rendszerét kritizálja. Pityinger László szerint 

egy férfinek a tragédiáját látjuk, ahol a feleség viselte a nadrágot”.

Ezt is ajánljuk a témában

Dopeman megjegyezte, nem látja a potenciált az ügyben az ellenzék számára, egy lejátszott brigád van ott, az önjáró figurákat nem szeretik, ennek szomorú vége lesz, és nem azért, mert kirepítik egy földszinti lakásból. Bele fog süppedni a figyelmetlenségbe, míg a saját barátait elveszíti.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. március 02. 12:32
Magyar Péter játsza most a "bennfentest", pedig csak a volt felesége miatt türték meg a szóban forgó körökben, mert egyáltalán nem passzolt oda, bár hasznot tudott húzni belöle. Pár hónap múlva a kutya se fog emlékezni rá. Magyar Péter valóban egy tipikus futbalista-feleség, ahogy mondta valaki. Zseniális meglátás, csak azt sajnálom, hogy ezt a kitünö jellemzést, - bár valamelyest éreztem -, nem én találtam ki. Rádásul még visszavizel abba a fészekbe, amelyik öt táplálta. Nehezen emészti meg, hogy a volt felesége kitette a szürét.
syphax-2
2024. március 01. 06:28
m.p. NEM FÉRFI, hanem egy locsogó-fecsegő PIACI KOFA.
Valodi
2024. február 26. 20:03
Az utóbbi százegynéhány évben Magyarországon még minden politikai korszak a társadalom söpredékének uralmával ért véget - a Monarchia a vörösterrorral, a Horthy-éra a nyilas uralommal, a Kádár-korszak a fidesz dúlásával! Előbb-utóbb az ő bukásuk is bekövetkezik... "A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a "nemzeti" jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali. ....a fasisztoid időkben a nemzetek leggátlástalanabb döglegyei dongják körül a prédaosztót... Aki ehhez dörgölődzik, maga is ilyenné válik ." (Márai Sándor)
Palatin
2024. február 26. 18:25
Magyar Péter játsza most a "bennfentest", pedig csak a volt felesége miatt türték meg a szóban forgó körökben, mert egyáltalán nem passzolt oda, bár hasznot tudott húzni belöle. Pár hónap múlva a kutya se fog emlékezni rá. Magyar Péter nehezen emészti meg, hogy a volt felesége kitette a szürét. Legyünk megértéssel vele. Hogy öt jobban megismerjük és leleplezzük, rendezzük át egy kicsit nevének betüit: AGYAM REPTÉR - így nem csoda, hogy mindenféle fura dolgok repülnek ki onnan, AGYAMÉRT PER - azaz perelek, ha valaki a szellemi stafirungomat nem értékeli kellöképp, AGYAM PERT ÉR - a fenti magyarázat még hangsúlyosabban megfogalmazva, EGY MART RÉPA - az utolsó házibulija olyan jól sikerült, hogy csak egy egérrágta sárgarépa maradt az egész büfféböl. stb. bruhahahaa....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!