Sikerült elhitetnem, hogy tudok focizni

2023. december 26. 11:30

Puskás és Czibor egyik meccsük után jelentek meg a téren, és elkezdték velünk rúgni a labdát.

2023. december 26. 11:30
null
Bodrogi Gyula
Bodrogi Gyula
Nemzeti Sport

„Gondolta volna egy évtizede, hogy eljön még az az idő, amikor a Fradi évről évre ott lesz a nemzetközi kupák csoportkörében, a válogatott pedig sorozatban háromszor kijut az Európa-bajnokságra?

Határozottan állítottam, hogy így lesz! Én még akkor kezdtem drukkolni a Fradinak, amikor az volt a különleges, ha nem nyert, és a válogatottunkat is a világ legjobbjaként emlegették. Aztán véget ért az aranykor, és voltak, akik évtizedeken át azzal kerestek milliókat, hogy a magyar focit szidták. De a futballunk kijött az árnyékból, s manapság megint számon tartják. Lehet, hogy maradtak ellendrukkerek, de nem annyian, mint korábban, s már nem számottevők. A Fradi és a válogatott sohasem tud olyan rosszul játszani, hogy ne szurkoljak nekik!

Mit szól ahhoz, hogy Szoboszlai Dominik személyében újra van sztárfutballistánk?

A klasszisokra az a jellemző, hogy már fiatalon megvillantják a tehetségüket. Puskás Ferenc tizenhat évesen mutatkozott be az NB I-ben, Kocsis Sándor tizenhat és fél évesen debütált a Fradi-felnőttben. Ott voltam a lelátón, amikor az első gólját szerezte: emlékszem, átemelte a labdát az eléje futó kapuson. Az őstehetségeket a szerencse is pártfogásába veszi. Szoboszlai első válogatott akciógóljánál, amellyel kijutottunk a 2021-es Eb-re, a labda a bal oldali kapufa belső élét is érintette. (...)

Igaz, hogy Puskás Ferenccel is futballozott?

Az a Tisza Kálmán téren történt, Czibor Zoltán is ott volt. Az egyik – talán válogatott – meccsük után jelentek meg a téren, és elkezdték velünk rúgni a labdát. Puskásnak gyönyörű, barna, lyukacsos elejű félcipője volt, de nem féltette, pedig abban az időben igencsak kemény volt a labda.”

Nyitókép: Nemzeti Sport/Török Attila

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2023. december 26. 21:25
Nekem Bodrogi mindig ellenszenves volt. Két kapura játszik, biztos , ami biztos.
OrangeOrder
2023. december 26. 18:48
"Aztán véget ért az aranykor, és voltak, akik évtizedeken át azzal kerestek milliókat, hogy a magyar focit szidták. De a futballunk kijött az árnyékból, s manapság megint számon tartják. Lehet, hogy maradtak ellendrukkerek, de nem annyian, mint korábban, s már nem számottevők. " Nagyon jól beszél az öreg Süsü!
Osztap_Bender
2023. december 26. 16:35
Vén bohóc!
Chekke-Faint
2023. december 26. 16:27
Gyula bácsi, még bajod lehet a futballból. Ne szólj szám nem fáj fejem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!