Pojácák és vallási fanatikusok

2023. december 07. 20:11

A Facebookra feltöltött képekről egyszerre ordít a kivagyiság, a pökhendiség és az álszent ájtatoskodás.

2023. december 07. 20:11
Hardy Mihály
Klubrádió

„Nem tudom, elgondolkoztak-e mostanában a… pökhendiségről. Bevallom, nekem először ez jutott eszembe, amikor megláttam a magyar külügyminisztert Accrában, Ghána fővárosában kopott farmerban és egy szál pólóban jattolni a helyi katolikus pappal. Mindezt ráadásul zsebre dugott kézzel, miközben Ebenezer atya, a szóban forgó pap, talpig fehér papi palástban, mondhatni teljes munkaruhában mutatta be a misét. Az apropó az adventi hajnali mise, az úgynevezett rorate volt, amit – állítólag – a világ minden kincséért sem hagyna ki a magyar diplomácia első embere.

A Facebookra feltöltött képekről egyszerre ordít a kivagyiság, a pökhendiség és az álszent ájtatoskodás. Mert Szijjártó természetesen méregdrága, testre feszülő olasz divatpólóban ment el a misére, miközben a kísérete tagjai a diplomáciai etikettnek jobban megfelelő sötét nadrágban és fehér ingben vettek részt a nem hivatalos programon a templomban. Nem látszott rajtuk az áhítat, sokkal inkább a stressz. Volt már ugyanis olyan magyar diplomata, akinek azért kellett sürgősen távoznia a posztjáról, mert nem intézte el, hogy a szuper-luxus szállodában, ahol a külügyminiszter megszállt, csak az ő kedvéért külön kinyissák hajnali 6 órakor az edzőtermet. Egy hajnali mise megszervezése Afrikában legalább ennyi buktatót rejt magában. Ennyit a magyar diplomata-stresszről.

Ami még ennél is sokkal riasztóbb, az a magyar kormánytagokra így karácsony előtt pánikszerűen rátörő álszent áhítat, ami mindet átitat. Mert a vallásosság, a hit magánügy, mondhatni szent belső meggyőződés. Csak a pojácák és a vallási fanatikusok csinálnak belőle közügyet. Márpedig a ghánai hajnali mise fotódokumentálása a Facebookon, akárcsak Novák Katalin köztársasági elnök reggeli ájtatoskodása a Mátyás-templomban azonnal közüggyé válik, amint nyilvánosságra hozzák. Amúgy több mint kétszáz évvel a francia forradalom után, amelynek egyik vívmánya éppen az állam és az egyház szétválasztása volt. Semmi közünk hozzá, hacsak nem tolják a képünkbe, úton-útfélen.

A Nagy Szent Állami Áhítatról meg csak annyit, hogy szerintem nincs egyetlen pontja sem a Tízparancsolatnak, amit ezek az ájtatosmanók, üzemszerűen meg nem szegtek volna az elmúlt tizenhárom évben…”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ornagyornagy
2024. január 11. 18:04
Kezeltesd a komplexusaidat, te szegény barom. És van még egy rossz hírem: már sosem leszel egy balos kormányban miniszter vagy államtitkár... sosem...
a-m-d-g
2023. december 14. 11:52
Hardy Mihály mi alapján tudja eldönteni, hogy ki valóban hívő és ki tartja be a 10 parancsolatot? Hozzá járnak gyónni az említett emberek? Ő szakértője a különböző keresztény felekezetek normarendszerének? Fel tudja egyáltalán sorolni a 10 parancsolatot vagy előtte rá kell keresnie? Pontosan tudja, hogy ki mikor volt templomban? Azaz, ha nem készült róla fotó, meg sem történt? Bizonyára gondolatolvasó ez az ember, vigyázzon, nehogy a CIA elrabolja és tanulmányozza az agyát!
Chardonnay99
2023. december 09. 14:15
ÁVH-s gyilkosok seggét nyalva, magas pozíciók elérése után kioktatni bárkit erkölcsből? Az igazi büdös, bunkó, bolsevik ismertetőjele.
Sulammit
2023. december 09. 09:42
Látod, ez a baj veletek bolsevikokban. "ájtatosmanók","álszent áhitat", "ájtatoskodás". A hitét gyakorló embereket kigúnyoljátok, ti feketeöves ateusták. Szíjjártó Péter minden reggelét az edzőteremben kezdi. Nem tudtad, hogy az úszók is ilyen korán edzenek? Nem kell megszervezni advent idején a roráté misét, mert az a világ összes katolikus templomában reggel 6-kor van. Igen, jó tudni, hogy az országunkat vezetők is hitét gyakorló emberek. Miért szólsz bele abba, amihez tök hülye vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!