A Győri Audi német elnöke: Rossz színben tünteti fel a magyarokat a nemzetközi média

2023. december 07. 19:44

Alfons Dintner a VG-nek adott interjújában kijelentette, hogy a magyarok lelkesek, jól tájékozottak és képesek önálló döntéseket hozni.

2023. december 07. 19:44

 Az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a Világgazdaságnak adott exkluzív interjút Alfons Dintner, aki immáron négy éve dolgozik Magyarországon, tisztában van az itteni általános hangulattal, 

ezért sem érti, miért tüntetik fel rossz színben a magyarokat a nemzetközi médiában

A német származású Dintner többek között a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjéről, az emberszabású robotokról, a kormánnyal való kapcsolatáról és Orbán Viktor miniszterelnökről is beszélt, aki Berlinben egyértelmű üzenetet fogalmazott meg

Ezt is ajánljuk a témában

A 60 esztendős vezető a lapnak azt is elárulta, mit érzett, amikor a szakszervezet két elnökségi tagját közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés gyanújával bilincsben vitték el a rendőrök. 

Az igazgatósági elnök még azt is kijelentette, hogy 

az elektromos átállás immár egy visszafordíthatatlan folyamat, 

a kínaiakra ellenfélként tekint, a Magyarországra tervezett akkumulátorgyárakat üdvözli, legszívesebben pedig egy Q5-t vezet.

Szívügye, hogy előmozdítsa a gazdasági kapcsolatokat

Arra a kérdésre, milyen hatással volt rá, hogy Szijjártó Péter külügyminisztertől átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, azt felelte, „személy szerint már annak is örültem, hogy érdemesnek tartottak erre a kitüntetésre. 

Szívügyemnek tartom, hogy – amennyire csak lehet, – előremozdítsam a gazdasági kapcsolatokat a két ország között”. 

Majd azzal folytatta, „vállalatként sok mindenre vagyunk büszkék, ez eredményeinket nyugodtan ki tudjuk tenni a kirakatba – valószínűleg inkább ezeknek szólt ez az elismerés, kevésbé az én teljesítményemnek”.

Dintner ezután kijelentette, hogy „a magyarok sok mindent jól és helyesen is csinálnak, és úgy gondolom, hogy ennek az ábrázolása a nemzetközi médiában nem felel meg a magyarországi valóságnak. Én elsősorban a tizenkétezer munkavállalónkról, valamint arról a több tízezer emberről beszélek, akiknek az élete valamilyen szinten – magyarországi beszállítóként vagy szolgáltatóként – az Audi működésétől függ. 

Ez alapján kijelenthetem, hogy a magyarok lelkesek, jól tájékozottak és képesek önálló döntéseket hozni”

– húzta alá.

A teljes interjút ITT olvashatják.

***

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luxusbatar
2023. december 08. 07:34
"az elektromos átállás immár egy visszafordíthatatlan folyamat," Igen. És zsákutca.
csapláros
2023. december 08. 00:38
Zsolakomaromsinistra-4 2023. december 07. 21:23 ..."tot belugy, mi koze a magyaroknak kassahoz? egy magyar se lakik ottan"... a deszkán baszott tetves kurva anyádnak hazudozz húgyagyú kettős tudatú janicsár! 2021-ben még mindig 5636 kassai tartotta magát magyarnak. A 33.350 magyarból Trianon óta csaknem 28 ezer főt irtottatok ki! 👹👹👹
5m007h 0p3ra70r
2023. december 07. 23:21 Szerkesztve
>>>Zsolakomarom 2023. december 07. 20:59 nem Audi, de ismerem az egyik nemet nagyfejut a kecskemeti Mercedes gyarbu... komoly, a gyar epitett a nemet vezetoknek egy komplett varosreszt<<< Nem épített. Alsószéktón - Kecskemét egy városrésze - épült 2010-et követően egy szakasz cca. 50 családiház, amelyekből a német dolgozóknak vett bérletbe az MBMH Kft. Tehát nem a gyár építette, hanem a Ver-Bau Kft., és nem városrész hanem lakópark! Az információhoz pedig nem kell ismerni semmiféle "nemet nagyfejut a kecskemeti Mercedes gyarbu", mert az a wikipediától kezdve az index.hu-n át mindenhol is elérhető. Weboldala is van, eladó házakkal: https://wohnpark.live És akkor lett végem, amikor megtudtam, hogy ezt mondta a "nemet nagyfejut a kecskemeti Mercedes gyarbu": >>>kulon boltokkal, parkkal, ahova a magyarok a labukat nem tehetik be<<< 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Park egész konkrétan sehol sincs benne.
Mich99
2023. december 07. 22:57
@Zsola, már hiányoltam a hazugságaidat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!