Bagdy Gábor: A Karácsony-ciklusban Budapest visszasüllyedt oda, ahol a Demszky-időszak végén tartott

2023. december 16. 16:25

A korábbi főpolgármester-helyettes szerint Budapest ismét a csőd szélére csúszott.

2023. december 16. 16:25
null

A Karácsony-ciklusban Budapest visszasüllyedt oda, ahol a Demszky-időszak végén tartott – mondta Bagdy Gábor, korábbi főpolgármester-helyettes szombaton az M1 aktuális csatorna Híradójának nyilatkozva.

A 2010-2019 közti időszakban pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes szerint 

Budapest ismét a végelgyengülés állapotában van, pedig 2019-ben több mint 200 milliárd forintos többlettel adták át a fővárost.

Emlékeztetett: 2010-ben Demszky Gábortól a kormánypártok úgy vették át Budapest vezetését, hogy annak 180 milliárd forint adóssága, illetve 60 milliárd forint működési hiánya volt, és ebből csak két ciklus alatt lehetett kilábalni.

Karácsony Gergellyel azonban Budapest ismét a csőd szélére csúszott – vélekedett Bagdy Gábor, aki a legnagyobb hibának azt látja, hogy a főpolgármester amikor megszerezte a posztot, nem a fővárossal kezdett el foglalkozni, hanem törekvései arra irányultak, hogy a 2022-es választásokon kormányfőként tudjon visszatérni, még magasabb pozícióban, és majd akkor elrendezi a főváros helyzetét.   

A volt főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott:

a helyzet hasonló a Demszky Gábor utáni időszakhoz. 

Hosszú évek kemény, összeszedett és a kormánnyal együttműködést kiépítő munkájára lenne szükség, hogy Budapest visszatérjen a fejlődési pályára” – jelentette ki Bagdy Gábor.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 18. 22:00
Savanyú a szőlő,Gabi bácsi…ez van.
konfucius
2023. december 18. 00:16
Pontosan. Kutyaszar, hajléktalanok, káosz mindenütt, és erőszakos városátalakítás. Korábban demszky-karók, most karácsony-botok. És közben nem csináltak semmit négy évig.
Osztap_Bender
2023. december 17. 08:35 Szerkesztve
A durván kétmillió budapesti lakos dolga lenne a helyére tenni hibbantat és vérszívó poloska bandáját. De nem teszi, szabjátok meg! Eltűri a közlekedés megbénítását, a parkolás megakadályozását, az idióta rendezvények ráerőszakolását, a tömegközlekedés gyalázatos állapotát és kimagaslóan magas árát, az utak használhatatlanságát. Persze a kormány sem segít a lakosságnak abban, hogy megfékezné rendeletivel az ámokfutó barmot. Még a Lánchíd használatba vételét sem biztosította a lakosság autós részének. Seggfej módra kihúzza magát a felelősség alól, pedig felhatalmazása (2/3-os többséggel) van törvények, rendeletek meghozására. Minden más esetben megteszi ezt, de a hibbant és bandájával szemben csak sunyít a sötétben gondolván buktassák meg azok, akik megválasztották. Magyarán szólva nem mer (nem akar) élni jogosítványaival. Gyáva népnek nincs hazája, szól az ősi mondás. Elvtársak ott a fűtött kolostorban, tenni kéne valamit, amíg a nép meg nem unja a szarakodást és maga cselekszik!
anonymtalan2
2023. december 16. 23:11
Ha csak oda, de oda kb. 1.5 év alatt sikerült, azóta már 20 békával lejjebb van. Demszky legalább nem festegetett biciklisávokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!