Tíz embert már megölt, most Magyarországra érkezett

2023. november 03. 11:05

Hazánkban is érezhető a Ciarán viharciklon hatása.

2023. november 03. 11:05

Hazánkat is eléri pénteken a Ciarán nevű viharciklon hidegfrontja, szerencsére azonban Magyarországon már nem kell olyan pusztító viharokra számítani, mint amelyek Nyugat-Európában tomboltak az elmúlt napokban.

Tíz áldozata van már a Ciaránnak 

Péntek reggelre tízre emelkedett a Ciarán vihar áldozatainak száma Nyugat-Európában az illetékes hatóságok jelentései alapján. A Ciarán vihar Északnyugat-Franciaországnál és Délnyugat-Angliánál ért európai területre, majd csütörtökön Hollandia, Belgium, Németország, Franciaország és Olaszország területén haladt tovább.

Az okozott károk nyomán a vihar számos sérültet és összesen tíz áldozatot hagyott maga után. A vihar miatt több száz repülőjáratot kellett törölni, de a hajóforgalmat is súlyosan érintette, valamint a Párizsba tartó és onnan induló vonatokat is le kellett állítani.

A vihar a német DWD meteorológiai szolgálat jelentése szerint az Északi-tenger felé halad tovább, valamint az olasz katasztrófavédelem szerint Olaszország déli vidékei felé is. Németország északi-tengeri partvidékén viharkészültséget rendeltek el. Az érintett vidékeken a szél ereje a hétvégére várhatóan mérséklődik, de továbbra is viharos és esős időjárásra kell számítani.

Magyarországon eső és szél várható 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyére is adott ki figyelmeztetést adott ki a várható szél miatt. A délkeleti szelet az Alföldön (kiemelten a Viharsarokban) 60-90 km/h közötti széllökések kísérhetik. Viharos (60-80 km/h) széllökések az ország magasabban fekvő területein is előfordulhatnak – írták.

Az köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor. Zivatarok is kitörhetnek. Több helyen eshet kiadós mennyiségű csapadék. Többfelé lesz erős, néhol viharos a délnyugati, déli szél. 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

(MTI/Mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: DAMIEN MEYER / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
coyote-0
2023. november 03. 13:00
Na ezért jó itt élni a kontinens közepén. Becsüljük meg, védjük meg hazánkat.
nemecsek-3
2023. november 03. 12:37
Lóf… érkezett ide meg az újságírói primitív hatásvadászó agya nem pedig ciklon meg hatása A ciklon a légköri áramlatok hatására létrejövö légörvény de a légköri áramlat nem aciklon hatására létrejövő légmozgás. Egybites újságírói képesség.
connorj
2023. november 03. 11:45
MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg
Ergit
2023. november 03. 11:43
Azért a hegylánc sok mindent megakadályoz, meggyengít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!