Szijjártó Péter: Életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

2023. november 28. 18:53

„Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkező férfit is sikerüljön kiszabadítani a fogságból” – közölte a miniszter.

2023. november 28. 18:53

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben.

A minisztérium tájékoztatása szerint a tárcavezető a NATO külügyminiszteri ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy az öt magyar állampolgárságú túsz közül hármat szabadon engedtek az utóbbi napokban, miután a Hamász bejelentette, hogy a tűzszünet alatt nőket és gyerekeket adnak át fogolycsere keretében.

Rajtuk kívül két olyan, magyar állampolgársággal is rendelkező férfiról lehetett tudni, akikről ezidáig nem rendelkeztünk információval, így feltételezések szerint a terrorszervezet fogságában lehetnek 

– tájékoztatott.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány nemrég értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amelynek értelmében az érintettek egyike életben van, és továbbra is a Hamász tartja fogva. 

„Természetesen ahogyan a gyermekek és a hölgy szabadon bocsátása érdekében megtettünk mindent, úgy megteszünk mindent annak érdekében is, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkező férfit is sikerüljön kiszabadítani a fogságukból” 

– szögezte le.

„Persze minden relatív, de a jelenlegi körülmények között jó hír, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkező férfiból az egyikről tudjuk, hogy él” – mondta. „Sajnos túszként tartja őt fogva a Hamász, de mindent megteszünk azért, hogy amennyiben lehetőség lesz már arra is, hogy a férfiak kiengedéséről beszéljünk, akkor ő is ott legyen azok között, akiket majd elengednek” – tette hozzá.

***

(MTI)

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 29. 18:18
Robokuty,kemény vagy,mint a gecis gatya…😉
gyzoltan-2
2023. november 29. 14:17
"Rajtuk kívül két olyan, magyar állampolgársággal is rendelkező férfiról lehetett tudni,.." Az "IS" a lényeges! -mert lehet neki, nekik akár egy tucat egyéb állampolgársága IS..! Ugyan melyik az elsődleges..?! Van olyan is, ki itt Magyarországon él, magyarul is ért, beszél, magyar állampolgársággal is rendelkezik, s közben azt lesi, hogy miképp járassa le Magyarországot, a magyarságot..! -de ne szólj szám, nem fáj fejem, nem jó a maffiózók ellen szót emelni.., övék a latens hatalom is... -ami mára egyre nyilvánvalóbb..!
Sulammit
2023. november 29. 10:25
Ha Dániel Péter az egyik, akkor hagyjátok ott. Úgyis olyan erőszakos, mint egy hamaszos.
Ízisz
2023. november 28. 20:33
Z. Peti te vagy a legjobb külügyminiszter a világon!!! Köszönjük neked!!! 💯🤗🥰
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!