Koncz Zsuzsa nem érzi jól magát a mai Magyarországon

2023. november 18. 22:10

Ő nem a rendszerváltásban csalódott, hanem abban, ami utána jött.

2023. november 18. 22:10
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Koncz Zsuzsa nem érzi jól magát a mai Magyarországon, ahogyan azt a liberális médiumok jóvoltából tőle magától tudjuk. Sőt minap a Friderikusz Podcast vendégeként arról panaszkodott, hogy már a külföldi barátai sem értik, mi történik Magyarországon. Friderikusz gyermeteg alákérdezésén még a néző/olvasó is elpirult: ugye, a Kádár-rendszerben betiltott Jelbeszéd-album mostani újbóli kiadása azért indokolt, mert »újra Magyarországra szakadt a jelbeszédek szükségességének korszaka«? Hát hogyne, újra a jelbeszédek korszaka van, helyesel az énekesnő, »Az embernek lehet nagyon konkrét déja vu-je«.

Jelbeszédek korszaka? Ma, amikor Krúbi koncertjein percekig zúg a Mocskos Fidesz meg az Orbán, takarodj?

Nehéz követni Koncz Zsuzsát. (Akit egyébként Azahriah zenéje a Bugyi fivérek lakodalmas rockjára emlékezteti.) Pár hónapja az Rtl.hu-n arról tájékoztatta az olvasót, hogy a rendszerváltás után csak néhány esztendeig volt demokráciának nevezhető kormányzás Magyarországon. De ő nem a rendszerváltásban csalódott, hanem abban, ami utána jött. (Mondja az a dalnok, aki 1978-ban a kubai Világifjúsági Találkozón is énekelt, a nyolcvanas évek elején pedig aktív tagja volt a kőbolsevik Országos Béketanácsnak.) »Abban az oda-vissza teszetoszaságban, ami az elmúlt körülbelül tizenöt évet jellemzi, szinte lehetetlen szilárd pontot találni.« Legalábbis neki nem sikerült találnia. Korábban a Horn-, Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányoknál még voltak »szilárd pontok«. Sőt, csak azok voltak. Egy kommentelő ekképp összegez: »Kárpátiék lánya eltűnhetne már Földvár felé, félúton.«”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: YouTube/Képernyőkép

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. január 02. 09:57
Akkor ne rontsa itt tovább a levegőt!
EX_Terminator
2024. január 02. 08:55
Abban csalódott hogy a rendszer nem úgy változott hogy ugyanaz maradt.
pipa89
2024. január 02. 08:34
Bölcsebb lett volna hallgatnia, mert ami sok, az sok. Így a saját szakmája húzta rá a vizes lepedőt, azaz tette tisztába a dolgokat. Pedig megmaradhatott volna Koncz Zsuzsának, mielőtt mérget köpködött. Így viszont visszahullt a fejére.
nzoltan-818
2023. december 31. 11:42
Zsuzsika van útleveled és húzz örökre el oda, ahol jól fogod magad érezni és az egyoktávos hangterjedelmed garantálja a sikerélményedet. Itt sokaknak nem fogsz hiányozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!