Itt a bejelentés: minden várakozásra rácáfolnak a magyar benzinkutak

2023. október 19. 13:18

Nem hat a magyar üzemanyagárakra az izraeli háború.

2023. október 19. 13:18
null

A Holtankoljak.hu szerda délelőtti tájékoztatása szerint péntektől sem változnak a hazai benzinkutak árai. Ez azt jelenti, hogy

  • a 95-ös benzin ára 603 forint/liter,
  • a gázolaj ára 650 forint/liter marad.

 

Az árakból világosan látni, hogy nem hat a magyar üzemanyagárakra az izraeli háború.

A jelenlegi árszint a jövő hét szerdáig biztosan kitart. Új információ az üzemanyagárak alakulásáról majd csak a következő hétfőn várható. Addig azonban biztosan elmondható, hogy

Magyarországon szeptember vége óta, három hete nem drágult az üzemanyag,

és az e heti stagnálást leszámítva masszív csökkenés ment végbe: a benzin esetében bruttó 57 forint, a dízelnél bruttó 31 forint – emlékeztetett a Világgazdaság.

A lap szerint elengedhetetlen újra kiemelni, hogy a fogyasztói árak meghatározásában kiemelt tényező a nagy- és kiskereskedelmi árrés, amely szakértői becslések szerint szeptember végére elérhette a 130-140 forintot literenként. Ez közrejátszhatott abban, hogy a hazai üzemanyagár a régióban is drágának számított.

Ekkor azonban beavatkozott a kormányzat, és ültette asztalhoz az üzemanyagpiac képviselőit.

Világossá tette a számukra, hogy ha nem képesek kordában tartani az árakat, kész beavatkozni, és akár az ársapkát is visszahozhatja.

A cégek együttműködően reagáltak, a magyar üzemanyag ára pedig azóta nem emelkedett, még úgy sem, hogy önmagában a nemzetközi helyzet ezt indokolhatná.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. október 19. 19:09
Most, hogy belegondolok, mely más üzemanyaggyártó is van jelen a magyar piacon?
starmind
2023. október 19. 15:49
Nahát. Ki érti ezt? Ha a Fidzsi szigeteken elfingja magát egy rohingya, nálunk kötelezöen minden a hússzorosára drágul - és úgy is marad? Ezt mondja néhány kereskedő, akiket kasztrálni kellene, mielőtt olajban kisütik... Valójában a palesztin-izraeli akció is azért "indult", mert az ukrán-orosz már nem cseszte egekbe az árakat. Lassan leáll a "nyugati demokráciák" motorja, a pénzszivattyú.
Master
2023. október 19. 14:29
Miért, mi volt a várakozás, 900Ft/l ?
mreinstand-2
2023. október 19. 14:21
Fincsi győzelmi jelentés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!