Keményen odaszúrt Vona Gábor a dollárbaloldalnak

2023. október 20. 08:08

Vona Gábor még az ellenzéki „roncsderbiről” is beszélt.

2023. október 20. 08:08
null

Vona Gábor országjárásba kezdett, hogy népszerűsítse új pártját, a Második Reformkort (2RK), amelynek egyik állomása Tatabánya volt. Vona a helyszínen lakossági fórumot tartott.

Üzenet a dollárbaloldalnak?

 Nem szeretnénk se guruló dollárt, se guruló eurót

 – húzta alá Vona Gábor az eseményen, kiemelve, hogy transzparensek kívánnak lenni, így sem külföldi támogatásra, sem hazai milliárdosok pénzére nem tartanak igényt.

Poltikai hagyaték és tervek

„Azt gondolom, hogy amit én 2018-ban magam után hagytam a politikában, az nem egy kész kerettörténet. Most vagyok azon a ponton 45 évesen, hogy szeretném a politikai hagyatékomat rendbe tenni, és erre ebben a közösségben lesz lehetőségem” – mondta Vona a Telex azon kérdésére, hogy miért tért vissza a pártpolitikába. Mint mondta: párttársaival már a legelején közölte, hogy nincs más személyes ambíciója, csak a pártot szeretné vezetni.

Vona azt is elárulta, hogy már a 2022-es országgyűlési választás után felmerült, hogy párttá alakuljanak, ezért az elmúlt évben „titokban, radar alatt építkeztek”.

A szeptemberi megalakulásunk nem azt jelenti, hogy szeptemberben a nulláról kezdtünk el indulni. Akkor már 100 ember volt ebben a közösségben”

– tette hozzá.

Pártja időzítése kapcsán Vona arra is kitért, hogy bár felmerülhetett volna, hogy megvárják az EP-választásokat, az „ellenzéki roncsderbit”, és utána mutatkoznak be, mint új lehetőség, de nem így döntöttek. „Ha nem indulunk el az EP-választáson, mi úgy kalkuláltunk, hogy 2026-ban nem lehet hitelesen felállni a parlamenti választásra” – tette hozzá.

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. október 20. 13:33
"Nem szeretnénk se guruló dollárt, se guruló eurót" Magyarul se az amerikaiak, sem az eurolibsik nem támogatják. Odakerült ahová való, a kukába. Hiába nagy az arca, ott is marad.
janicsar-2
2023. október 20. 11:20
Majd kiderül, ha előtte beborul. Vona óriásit hibázott. Amikor szélsőjobbról, hirtelen középre váltott a hatalomba való bekerülés reményében. 2018-ban egyedül kellett volna indulni és úgy politizálni. 2022-re a választók is láthatták volna az általuk képviselt politikát.
luisbathhelena
2023. október 20. 09:44
HAZUDIK: egy politikai pártot LEHETETLEN pénz nélkül működtetni. Majd megjön a szponzor... ebben bíznak
CirmoS
2023. október 20. 09:43
Bukott ember vagy Vona! És hiteltelen, ami politikusként nagyon nagy baj! Átverted a Jobbik szavazóit! Ezekután mit vársz? Egy szavad sem szabad elhinni! Megint az lesz a vége, hogy : először is add le a kocsikulcsot........ ( Simicska ) 😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!