„Örökbefogadókat” keres intézményeinek Iványi Gábor

2023. szeptember 20. 19:02

„Nincsenek heves tülekedések, hogy mellénk álljanak” – fogalmazott a nemzetközi sajtótájékoztatón a MET elnöke.

2023. szeptember 20. 19:02

Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője szerdán sajtótájékoztatót tartott, ahol kijelenetette, hogy „ha a kormány nem hagy fel a MET módszeres kivéreztetésével, megtörténhet, hogy

 

több száz hajléktalan visszakerül az utcára, vagy meghal, mert ellátatlan marad.

 Családok százai vesztik el az egyetlen élelemforrásukat, több ezer hátrányos helyzetű gyermek az esélyét az oktatásra. Mentális sérültek, idős emberek, bántalmazott anyák sorsa kerül végveszélybe”.

Majd leszögezte, „mi csak annyit kérünk, hadd folytassuk a munkánkat a legszegényebbekért, a legkiszolgáltatottabbakért”.

„Örökbefogadókat” keresnek

A tájékoztatón Iványi bejelentette, hogy olyan hazai és külföldi cégek, vállalkozások, magánemberek jelentkezését várják, akik akár csak egy hónapra „örökbe fogadnának” egy-egy, a MET vagy az Oltalom által kezelt szociális intézményt, magyarán: átvállalnák az adott időszak bér és egyéb költségeit egy-egy iskolában, szociális otthonban, hajléktalanszálláson. 

Azt is elmondta,

 listát készítettek arról, hogy ez intézményenként és havonta mekkora hozzájárulást jelentene. 

A felsorolt „örökbe fogadandó” intézményeknél dolgozók havi bérköltsége mintegy 230 millió forint, az egyéb működési kiadásuk pedig csaknem százmillióra rúg. Számítások szerint mintegy húszezer rászoruló ellátása került veszélybe. Ezért is indította el az örökbefogadási kampányát a MET – hangzott el a nemzetközi sajtótájékoztatón.

Iványi az eseményen köszönetet mondott a támogatóknak, köztük Szegednek és Budaörsnek, valamint a magánszemélyeknek is.

Egy másik kérdésre reagálva pedig kiderült, hogy a MAZSIHISZ-t leszámítva, „egyetlen egyház vagy vallási közösség sem sietett a segítségükre” – pontosan két kis közösség indított a gyűjtést a számukra. Iványi ennek kapcsán fogalmazott: 

„nincsenek heves tülekedések, hogy mellénk álljanak”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. szeptember 21. 12:40
Bezzeg a Mazsi. Ők is értenek az adócsaláshoz.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 20. 22:21
bezzegrománia
Szutykok
2023. szeptember 20. 22:13
A pedószopó oláh csuhás böjte tovább verheti a magyar nöket és költheti a magyaroktól elsikkasztott milliárdokat!
Szerintem
2023. szeptember 20. 21:58
Meglopta ez a hajléktalanokat is. Üres, átlátszóan híg, babmentes bableves fejében, elszedett tőlük nyakláncot, gyűrűt, karórát....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!