Megszólalt a Roszatom vezére a paksi beruházásról

2023. szeptember 22. 19:15

A jövő év végéig már kétezer ember fog részt venni a munkálatokban.

2023. szeptember 22. 19:15

Alekszej Lihacsov, a fővállalkozó Roszatom vezérigazgatója arról számolt be, hogy három fő feladat áll előttünk a Paks II. beruházás kapcsán – írta meg a Világgazdaság. Elsőként kiemelte, hogy a legjobb technológiát kívánja az orosz társaság telepíteni az erőműépítés során. Fontos megemlíteni, hogy

ez a technológia először jelenik meg uniós országban,

A második legfontosabb feladat az, hogy a helyi beszállítás arányára vonatkozó minden kötelezettségét teljesíteni fogja a társaság.

Végül megemlítette, hogy a kivitelezés során a biztonságra maximálisan figyelni fognak.

A lap tájékoztatott róla, hogy Alekszej Lihacsov látogatásának kiemelten fontos jelentősége van, ugyanis egy hónapja a projekt megkapta a létesítési engedélyt, tehát az eltervezett beruházás immár a megvalósítás felé tart.

Az is kiderült, hogy a jövő év végéig már kétezer ember fog részt venni a munkálatokban. Végül a Roszatom vezérigazgatója több ezer atomipari dolgozó nevében is megköszönte a magyar kormánynak és a külügyminisztériumnak a projekt támogatásában végzett munkáját.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. október 05. 06:11
Lehet fanyalogni, de a világ legjobb atomerőműveit az oroszok produkálják. Mi ebből is a legkorszerűbbet kapjuk amiből már több működik kifogástalanul a világban.
Dixtroy
2023. szeptember 23. 00:02
Igen, megvan az engedély, de úgy, hogy a westinghousetol kell majd üzemenyagcellát vennünk. Remélem megépítik paks2-t, és utána kibasszuk az amcsikat, valahogy kellenek a faszomnak se, a szar deformálódó selejtjükkel.
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 22. 22:50
A földrajzi adottságaink gyakorlatilag determinálják az energiapolitikánkat.. a nukleáris energia az egyetlen értelmes alternatíva, de ettől még nyilván lehet és kell ésszerű mértékben megújuló forrás is az energia-mixbe.
konfucius
2023. szeptember 22. 22:10
Kezdjük el Paks III. tervezését! Tegnap!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!