„Hazudtunk reggel, éjjel, meg este" – 17 éve került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök hazugságbeszéde

2023. szeptember 17. 08:56

A kiszivárgott beszéd Magyarország rendszerváltás utáni legnagyobb politikai válságát robbantotta ki.

2023. szeptember 17. 08:56

Tizenhét évvel ezelőtt, 2006. szeptember 17-én szivárgott ki Gyurcsány Ferenc balatonőszödi kormányüdülőben, a szocialista frakció zárt ülésén elmondott beszéde. Gyurcsány

beismerte, hogy kormányzásuk alatt hazudtak az embereknek, és a választás előtt eltitkolták, milyen megszorításokra készülnek.

Az emberek az utcára vonulva követelték 2006. szeptember 18-án a kormányfő lemondását, majd szó szerint megostrolmolták és elfoglalták a köztévé székházát. Egész szeptemberben és októberben folytatódtak  tüntetések.  

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurcsány Ferenc végül csak majdnem három évvel az őszödi beszédet követően, 2009. március 21-én, az MSZP elnökségi ülésén jelentette be, hogy lemond a miniszterelnökségről.

***

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. szeptember 22. 21:26
Így nézne ki Lucifer haverjának az új teremtés (regnálásának) első hete: Vasárnap: győzne Hétfőn: mindent eladna (közmű,stb) Kedden: haza lehívná az Eu-s pénzeket Szerdán: trükkök százaival elsíbolná Csütörtö:kön Szociális háló kampecc, adók emelése/bevezetése még a levegő vételért is Pénteken: 11% munkanélküliség, tandíjak az ovódában is... Szombat: Forint kiárusítása (soros állom megvalósítása-részesedéssel), IMF iga bevezetése Vasárnap: Őszöd-i beszéd 2.0 és lovas roham
Kozmosz
2023. szeptember 20. 04:06
Szepi, mars anyádba.
catalina11
2023. szeptember 19. 13:22
Ne figyeljenek oda arra amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok! Ki mondta ezt?" Maga koronaszépe, és még néhány libernyák elvtárs Helyesen: Orbán videonyilatkozata Lovasberényből. „Most is az mondom …, ne figyeljenek arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok. Tehát ne abból ítéljenek, AMIT AZ ÉN SZAVAIM ÉRTELMEZÉSE RÉVÉN TULAJDONÍTANAK a kijelentéseimnek .. a tettek beszélnek”
koronaszepe
2023. szeptember 19. 10:41
Ne figyeljenek oda arra amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok! Ki mondta ezt? Segítek; https://www.youtube.com/watch?v=f3nfpuOoHdI Mit jelent ez a mondat magyarul?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!