Újra bűnügyi felügyelet alá kerülhet Herczeg Zoltán

2023. augusztus 22. 16:27

A Mandiner úgy értesült, hogy a kerületi ügyészség fellebbezést jelentett be a végzéssel szemben, a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletének ismételt elrendelése érdekében.

2023. augusztus 22. 16:27
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Herczeg Zoltán lábáról a napokban került le a nyomkövető, ennek örömére a hétfő reggelt már a Széchenyi-fürdőben kezdte, a divattervező négy hónapig volt házi őrizetben, mely során csak hetente egyszer, akkor is csak rövid időre hagyhatta el otthonát. A bűnügyi felügyeletet megelőzően Herczeg fél évig volt letartóztatásban. Mint ismert, a divattervezőt október végén tartóztatták le, kihallgatásán a drogfogyasztást elismerte, ám a terjesztést nem. 

Akkori lapinformációk szerint Herczeg Zoltánnál többek között 16 gramm kokaint és készpénzt is lefoglaltak.

Ezt is ajánljuk a témában

A Blikk hétfőn adott hírt arról, hogy szombaton hajnalban keltették fel Herczeget a rendőrök azzal, hogy leveszik róla a nyomkövetőt. A divattervező a bulvárlapnak elmondta, hogy bár jogilag megszűnt a bűnügyi felügyelet, az elsőfokú döntéssel szemben az ügyészség három napig fellebbezhet, ám abban bízik, hogy ez nem fog megtörténni. Kijelentette többek között, ameddig szabad, igyekszik minden szabadon töltött percet kihasználni. 

„Augusztus 20-ig szólt a határozat, és mivel az vasárnapra esett, én már pénteken vártam a döntést. Délutánig néztem az e-maijeimet, a levél viszont csak este érkezett nekem, valamint az ügyvédemnek, és már egyikünk se olvasta. Még péntek délután is arról konzultáltunk nálam, hogy mi várható” – mondta a Blikknek.

Tiszavirág életű szabadság?

A Mandiner információi szerint bekövetkezett az, amitől a divatguru tartott: az ügyészség élt fellebbezési jogával. Lapunk úgy értesült, hogy a kerületi ügyészség fellebbezést jelentett be a végzéssel szemben, a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletének ismételt elrendelése érdekében. 

A fellebbezés indokolásának lényege szerint, a 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel gyanúsított két férfi eljárásban való jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás eredményes befejezése érdekében a kényszerintézkedés szükséges és indokolt.

Inkább gyerekekkel foglalkozna

A divattervező a minap interjút adott az RTL-nek, ahol kifejtette, véleménye szerint a rácsok mögött már megbűnhődött a vétkekért és mindent elkövet a jövőben, hogy ne kerüljön vissza a börtönbe. Elmondta továbbá, szeptemberben könyvet szeretne kiadni, ezen felül új kollekciót is tervez, párjával ökofarmot hozna létre, ezen felül

gyereknek tartana drogprevenciós előadásokat. 

A börtönből való szabadulása után arról beszélt, hogy havi százezer forintot költött arra, hogy „ne dögöljön éhen, mert a bévés reggeli és vacsora nem túl sok”. Azt is elmondta, hogy a rácsok mögött olyan mennyiségű cigányozást, meg zsidózást hallott, hogy pár hónappal később már ő is majdnem elkezdett az elvei ellenére zsidózni és cigányozni.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: YouTube képernyőkivágás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2023. augusztus 22. 21:16
HZ 1 G !
The Loner
2023. augusztus 22. 21:12
HZ 1 G !
Zolotarjov
2023. augusztus 22. 20:30
Na ugye..
hátakkor
2023. augusztus 22. 18:18
Herczeg Zoli? Herczeg Zoltán egy hete már otthon van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!