Magyarország nehéz helyzetben várhatja a nyár elmúltát

2023. augusztus 28. 07:57

Az ellenzéket hiába keressük. Választási lehetőség, valós alternatíva továbbra sincs itthon.

2023. augusztus 28. 07:57
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index

„Évtizedek óta nem látott gazdasági válságunk egyik okozója a külső körülmények (Covid, háború és energiaválság) negatív hatása. A nagyobb probléma a kormány két jelentős hibája: az egyik a gazdaságpolitika tévedése a 2022-es választások előtti pénzkiszórással. A másik az a külpolitikai zsákutca, amibe lavíroztuk magunkat, és aminek következtében harcban állunk a szövetségeseinkkel. Konfliktust teremtettünk az EU-val, az USA-val és a visegrádi országokkal. Ezek eredményeként állítjuk fel folyamatosan a negatív rekordokat, amit az infláció, az élelmiszerár-növekedés, a gazdasági visszaesés, a forintárfolyam, a reálbércsökkenés és költségvetési hiány mutatói jeleznek. Nagyon nehezen élünk ma a hazánkban szinte mindannyian.

Ennek ellenére a baloldal semmit nem tud erősödni ebben a helyzetben sem. Nem csak a nyáron tűnt úgy, hogy szabadságra ment az ellenzék, hanem már másfél éve hiába keressük őket a politikai porondon. Sokszor írtam már arról, hogy mi ennek az oka; a helyzet nem változott azóta sem. A sors adott egy lehetőséget az uniós pénzek közös akarattal történő megszerzésére, de nem éltek vele. A kormánypárti holdudvar nyári botrányai (a Pesty–Mészáros-konfliktus, a rendőrökkel összeverekedő és politikai kapcsolataira hivatkozó ittas fiatal milliárdos, a magát konzervatívnak valló énekes celeb válása, Pálffy István eltávolítása a Hír TV-ből stb.) sem hiszem, hogy tartósan megtépáznák a Fidesz népszerűségét. 

Ugyanis választási lehetőség, valós alternatíva továbbra sincs itthon. Ami nagy baj a jobboldalnak, baloldalnak és a politikai palettáról jelenleg hiányzó liberálisoknak is. A demokrácia lényege ugyanis a vitában formálódó választási lehetőség, ahol a szembenállás technikái mellett az együttműködés kultúráját is el kell sajátítani.”

Nyitókép: Képernyőfotó
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. augusztus 28. 16:45
tudod miert fodor? mert nincs ra igeny. azt azert ne varjatok hogy majd azt is a kormany szervezze meg nektek
llnnhegyi
2023. augusztus 28. 16:15
Fodor Gábor SZDSZ/bukott/ elnöke! Mijalófaszát mórikálod itt magadat? A többi bukott pártelnökkel együtt? Szart sem értek, bebizonyosodott! Te az igazi arcoddal vonulsz vissza: "áruló politikusként"
Perczel Éva
2023. augusztus 28. 13:40
Bezzeg a többiek! Nekik nem volt COVID, ott nem tudnak a háborÚról, és nekik nincs Fodorjuk sem!
syphax-2
2023. augusztus 28. 13:25
"...Ennek ellenére a baloldal semmit nem tud erősödni ebben a helyzetben sem. Nem csak a nyáron tűnt úgy, hogy szabadságra ment az ellenzék, hanem már másfél éve hiába keressük őket a politikai porondon." Csak annyiban korrigálnék, hogy NEM(!) "Ennek ellenére.." Hanem: "Fodor Gábor tévesen(!!!) megállapitott 2 OK megjelölésével--mármint a gazdasági bajok okait tekintve tett megállapitásait nézvést--EGYÜTT sincs hazai ellenzék! Istennek legyen hála......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!