Fordulat: a Nyugatra vágyó liberális költő nemrég még Európa haláltáncáról beszélt

2023. augusztus 11. 22:01

Székely László pécsi poéta nemrég még jobbról előzte a jobboldalt.

2023. augusztus 11. 22:01
null

Felkapták a magyar olvasók a Telexnek videós interjút adó liberális házaspár történetét, akik már nem tudják elviselni a hazai közállapotokat, és inkább kivándorolnának Spanyolországba – csak nem tudnak, mert nem találnak vevőt az arborétummal körülvett, több ezres könyvtárral rendelkező, Pécs melletti birtokukra.

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyanakkor most újabb megszólalások kerültek elő – amelyben a férj, Székely László pécsi költőként a következőket mondja a Kárpátalja című lapnak, 2017-ben, miután kifejti székelyföldi és felvidéki származását.

„A másik versciklus magyar kultúránkról szól, s nemzetféltésem érzését is megjelenítem bennük. Sőt nem »csak« nemzetünk, hanem Európa féltését is. Az utóbbi jelenik meg például a műsoromban elhangzott, Európa tánca c. költeményemben, melyben ez a tánc haláltánc. 

 

Nem lenne szabad megengedni a migránstömegek betelepülését Európába, mert más vallású, más világlátású, más kultúrkörhöz tartozó emberek beáramlásáról van szó, akik nem illeszkednek be a mi civilizációnkba. 

 

Egyébként ezeket a verseket még egy-két évvel a mostani migrációs hullám előtt írtam, és váteszi költeményeknek bizonyultak. De voltak előjelek, hiszen már a mostani migrációs válság előtt is megindult, ha nem is ilyen mértékben, a más kultúrájú emberek betelepülése: a törököké az NSZK-ba már rég, a volt francia és brit gyarmatok lakóié Franciaországba, Angliába, és Olaszországba is beszivárogtak e más kultúrkörhöz tartozó migránsok. Pedig Európának meg kell maradnia keresztény Európának, és vissza kell térnie a gyökereihez.”

Nyitókép: Telex-videó képernyőfotó

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Macskabarát
2023. augusztus 19. 12:43
Most mikor beszélt félre ez a elvándorlásra kész poéta. Úgy tűnik mikor mi hoz nyilvánosságot.. Miért szemléznek ilyen alakok élethelyzetérről. Mi az értelme?. Egy öreg ember hanyatló gondolkodása, inkább szánandó, mint publikus.
laikus19-2
2023. augusztus 15. 08:34
A határon túlról származók között is bőven van aljadék, sajnos! Ez ennek az egész esetnek a lényege.
laikus19-2
2023. augusztus 15. 08:33
A határon túlról származók között is bőven van aljadék, sajnos! Számomra ez ennek az esetnek a lényege.
béka
2023. augusztus 13. 09:29
Dehogy akarnak ezek elmenni-sajnos-de a költői ihlet hiányában kell az ingyenes publicitás és ennek a legolcsóbb és aljasabb módja az országunk pocskondiázása
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!