Menczer Tamás: Három magyarról tudni, akit érint a csehországi buszbaleset, mindhárman jól vannak

2023. július 17. 22:34

A prágai magyar nagykövetség kapcsolatban van a cseh hatóságokkal és az utazási társasággal, az érintettek minden segítséget megkapnak.

2023. július 17. 22:34
MENCZER Tamás

Jelenleg három magyarról tudni, aki a csehországi buszbalesetben érintett Flixbuson utazott, mindhárman jól vannak - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hétfő este a közösségi oldalán.

 Menczer Tamás azt írta, egy férfiről és a fiáról, valamint még egy férfiről van szó. A prágai magyar nagykövetség kapcsolatban van a cseh hatóságokkal és az utazási társasággal, az érintettek minden segítséget megkapnak –MTI/Bruzák Noémi hangsúlyozta az államtitkár. A baleset a D2-es autópályán, a szlovák-cseh határ és Brünn (Brno) közötti szakasz Brünnbe vezető oldalán történt: a FlixBus cseh közlekedési társaság Budapestről Prágába tartó járművébe hátulról egy másik busz ütközött.

A cseh rendőrség szóvivőjének korábbi közlése szerint a balesetben az egyik sofőr meghalt, 76-an megsérültek, közülük 14 ember állapotát súlyosnak minősítették a cseh orvosok.

(MTI)

***

MTI/Bruzák Noémi

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!