Ezek voltak a lezuhant repülőgép magyar pilótájának utolsó szavai

2023. június 23. 20:29

A két gyakorlott pilóta gépe Svédország partjainál zuhant a tengerbe.

2023. június 23. 20:29
null

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, június 18-án két magyar pilóta a tengerbe zuhant Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra. A Hír TV Radar stábja megszerezte a felvételeket, amelyeken hallani lehet a légiforgalmi irányító és a pilóták utolsó beszélgetését.

A két, 40–50 év közötti magyar állampolgárt, Dánielt és Gábort hétfőn reggel találták meg búvárok és helikopterek segítségével. A svéd köztévé híradása szerint a gép Lengyelországban szállt fel, és a Stockholmtól északnyugatra található Dala-Järnába tartott. 

Útközben irányt váltottak, és a Stockholmtól 100 kilométerre délnyugatra lévő Skavsta nemzetközi repülőtéren próbáltak meg leszállni.

A Hír TV-hez eljutott felvételeken hallható, ahogy június 18-án  a következő beszélgetés zajlik le a légiforgalmi irányító és a pilóták között:

„Kaptunk egy repülésirányító kollégánk barátjától tájékoztatást, hogy az önök eredeti célállomásán az időjárás egyáltalán nem alkalmas a leszállásra, ő azt javasolja, hogy menjenek el máshová!”

– ez volt az utolsó válasz Dánieltől és Gábortól, akik rutinos pilótáknak számítottak, rengeteg repülési óra volt mögöttük.

Később, 20:02-kor a légiirányító még küldött egy üzenetet a pilótáknak: 

Erre azonban már nem érkezett válasz.

A két áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) két vezetője és a Wizzair légitársaság pilótái voltak.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettőazkilenc
2023. június 24. 13:50
Semmi baj, hogy közölték, én az ATC felvételre lennék kíváncsi, meg hogy mi volt az ok, de gondolom az sokkal később derül ki. A Skavska frekvenciáit nem látom a liveatc-n. No mindegy, úgysem én oldom meg.
Nemaztmondták Feri!
2023. június 24. 10:49
Szenzáció!!! Egy meg nem nevezett szakértő szerint... Ne kattintson ide, ha nem érdekli! A pilóta utolsó szavai ezek voltak:"Na de hol van Suhajda Szilárd?"
rugovics tibusz
2023. június 24. 10:43
Az nem világos, hogy minek röpködtek Svédországban azzal négyszemélyes géppel és kinek a gépe volt ez, az egész csak úri passzió volt, vagy volt valami kézzel fogható célja is a dolognak?
nagyzee
2023. június 24. 09:37
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!