Orbán Viktor: Megkezdtük a felkészülést az uniós elnökségre

2023. június 07. 16:01

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta: tapasztalatban, felkészültségben nincs hiány; kormánya második elnökségére készül, ami Európában szinte példa nélküli.

2023. június 07. 16:01
null

Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai szerdán részt vettek a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök bejelentette: Magyarország megkezdte a felkészülést az európai uniós elnökségre. Hangsúlyozta: tapasztalatban, felkészültségben nincs hiány; kormánya második elnökségére készül, ami Európában szinte példa nélküli.

Készen állunk az Európa előtt álló kihívások összehangolt, hatékony kezelésére

– mondta Orbán Viktor. 

Megköszönte az Európai Tanács főtitkársági kollégáinak, Didier Seeuws általános és intézményi politikáért felelős főigazgatónak valamint Agnieszka Bartol kommunikációs főigazgatónak, hogy elfogadták a meghívást, és Budapestre látogattak, hogy a kétnapos felkészülési értekezleten megosszák tapasztalataikat a magyar miniszterekkel.

(MTI)

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) kormányának tagjai körében a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban 2023. június 7-én. Mellette Varga Judit igazságügyi miniszter (b2), valamint az Európai Tanács főtitkársági munkatársai, Didier Seeuws általános és intézményi politikáért felelős főigazgató (b) és Agnieszka Bartol kommunikációs főigazgató (j). Jobbra az asztalnál Varga Mihály pénzügyminiszter (j4) és Pintér Sándor belügyminiszter (j2).MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. június 08. 07:48
Az EU-Parlamenti választás előreláthatólag 2O24. jún. 9-én lesz. Ennek igen nagy a tétje. Ettől függhet, hogy 2O24. július-decemberig Magyarország lesz-e soros elnök. El kell menni szavazni. A közöny és a lusta távolmaradás az urnáktól mindig az ellenségnek kedvez.
Menhetten
2023. június 08. 06:20
Nagy Imre '56-ban: "Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van." Milyen gagyi, szánalmas ez a lopott szöveg..
zorroro
2023. június 08. 00:13
A következő spanyol, majd belga elnökségről még semmit nem tudni, de a magyarok máris elkezdték a hőbörgést: "példa nélküli", "tapasztalatból nincs hiány", "készen állunk"... Ja, és bejelentették az 1. pontjukat (amit persze még nem hagyott jóvá senki): felülvizsgálják az EP működését. Vajon osztott-e valaki erre nekik lapot?
mamarizsa
2023. június 07. 19:37
Inkább a hatalom átadására kellene, amíg " még kér a nép"..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!