A progresszív értelmiségről

2023. június 30. 18:49

A progresszív értelmiség (olv. újhülye), sajnos, intellektuálisan halott. Béke soraikra!

2023. június 30. 18:49
null
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd

A progresszív értelmiség (olv. ellenzéki tótumfaktum) beszél. Ezzel semmi gond, szólásszabadság van, hadd mondják. És az lenne a jó, ha mondanának is valamit. Mert akkor lehetne vitatkozni. De nem mondanak, csak beszélnek. Az évek és a rutin miatt úgy rakják egymás mellé a szavakat, mintha lenne értelme az így létrejövő szövegnek. A szintaktika és a grammatika rendben van, a szemantika hagy maga után kívánnivalót.

Nézzünk egy példát: amikor a progresszív értelmiség (olv. balliberálisok) nagyágyúi a Kossuth-díj (bármelyik díj, ösztöndíj) kapcsán azt mondják, hogy szakma, akkor a hatalomra gondolnak, és amikor a hatalomra gondolnak, akkor a pénzre gondolnak. Ezt jelenti számukra a szakma: hatalom a pénzosztáshoz. Van pár évtizednyi bizonyítékunk eme megállapításunk alátámasztásához. A progresszív értelmiség (olv. Magyarországon világhírű) el van tévedve. Összetévesztik a szakmát a politikával. És itt jön a trükk:

választói fölhatalmazás nélkül csinálnának politikát szakmai álca alatt.

Nincs is szükségük semmiféle legitimációra, rajtuk ne kérjen számon semmit se Isten, se ember, ők az alfa és omega. A progresszív értelmiség (olv. liberárja) a kizárólagos út és az abszolút igazság, az élet nem, az életet leginkább kihagynák a képletből, mert valamiért az élet nem igazolja vissza társadalomjobbító próbálkozásaik nagyszerűségét. A progresszív értelmiség (olv. régi elvtársak) hegyi beszédei a semmi kinyilatkoztatásai. De nem a metafizikai semmi szólal meg általuk, hanem a gondolat hiánya érhető tetten a szavaik mögött.

A progresszív értelmiség (olv. újhülye), sajnos, intellektuálisan halott. Béke soraikra!

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. július 02. 05:16
Egyszerűbben--tömörebben--fogalmazok: A MAI, Ú.N. PROGRESSZIV ÉRTELMISÉG NEM ÉRTELMISÉG! (SZELLEMI ERŐSZAKBRANCS..UGYANIS)
jánosbácsi
2023. július 01. 19:45
Hülye Szilárd te azt hiszed, hogy akik jobboldaliak azok mind okosak ,akik baloldaliak azok meg mind hülyék? Itt vagy te rá a példa ,h9gy egy jobboldali is lehet hülye. Egyébként mikor akarsz hazamenni a gecibe?
koronaszepe
2023. július 01. 17:37
Ok, értjük, de akkor miért rontod a levegőt a PIM élén? Ilyen írásokkal a Megafon legütősebb influencere lehetnél.
Gyzoltan
2023. július 01. 16:32
"A progresszív értelmiség (olv. újhülye), sajnos, intellektuálisan halott." Tetszik ez a halotti beszéd! Úgy a stílusa, mint a mondanivalója..! -a gond az, hogy nem veszik tudomásul! Nincs meg a képességük, hogy felfogják..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!