Tarlós szerint Karácsony nem esélytelen, főleg Gyurcsánnyal a háta mögött

2023. május 29. 16:37

A volt főpolgármester arról is beszélt, miért Demszkyt tartja fő ellenfelének Karácsony Gergely helyett.

2023. május 29. 16:37
null

„Karácsony Gergő felköszöntött a születésnapomon, ami szép gesztus volt tőle” – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Tarlós István, aki a héten ünnepelte 75. születésnapját. A jelenleg Orbán Viktor tanácsadójaként dolgozó egykori főpolgármester azonban ezzel együtt is

a mai napig Demszky Gábort tartja a valódi ellenfelének.

Tarlós szerint az őt váltó Karácsonynak vannak nagyon emberi megnyilvánulásai, „de ezzel ellentétes tüneteket is mutat”. Ilyen volt például a két és fél évig tartó lejárató szándékú vizsgálata is, amelyben rengeteg Demszkyék által viselt ügyet – metrós ügyeket, bálnás ügyeket – igyekeztek volna az ő ciklusukra kenni.

„Demszky egy önálló entitás volt”

Tarlós szerint van Karácsony körül „egy egészen csodálatos dolog”, aminek az a lényege, hogy „egy önálló teljesítmény nélküli négy év után is” képes volt megőrizni Budapesten a relatív népszerűségét. Mint fogalmazott,

„Én a mai napig az igazi ellenfelemnek Demszky Gábort tartom, mert azért ő egy önálló entitás volt, akire nem lehet azt mondani, hogy nem voltak olyan önálló kezdeményezései, amelyek a megvalósítás valamely stádiumáig – olykor a befejezésig – is eljutottak. Én ilyet Karácsony esetében nemigen látok” – fogalmazott Tarlós. A volt városvezető szerint Karácsony politikai kommunikációja legtöbbször nem arra törekszik, hogy megvilágítsa az igazságot, hanem

valamilyen politikus vagy valamilyen politikai közösség helyzetének a stabilizálására vagy a javítására.

„Például a Budapesti Lakógyűlésben megfogalmazott kérdésekben is valójában olyan állítások vannak megfogalmazva, amik egész egyszerűen nem harmonizálnak a valósággal, csúsztatások vannak benne, akár a szolidaritási adót nézem, akár a Lánchíddal kapcsolatos tételeket” – fogalmazott.

„Karácsonyék rendszeresen tagadják a valóságot”

A Lánchíd befejezésével kapcsolatban kifejtette: Karácsonyék rendszeresen tagadják a valóságot, és arról kommunikálnak, hogy elkészültek a munkálatokkal, holott még mindig folynak a munkálatok. Karácsonyt ebben is támogatja Tarlós szerint a baloldali média, amely ahelyett, hogy a csúszás tényét közölné, olyan cikkeket írnak,

Mindeközben azt pedig elhallgatják, hogy a pesti oldali villamos-aluljáró felújításához, amit Karácsonyék kihagytak a projektből, majd ismét hónapokra le kell zárni a hidat.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 30. 16:44
Elbuktál tahó tarlós. Judapestnek nem kellesz. Takarodj a fenébe!
krampus
2023. május 30. 08:55
Kaligeli azert eselyes, mert Budapest egy lumpenproletar es zsizsik pocegodor. Oda gyulik az orszag "ertelmisege", akik mindig Weimarra fognak szavazni!
Palatin
2023. május 29. 22:09
A tanulatlan jobbágyok biztosan nem választanák meg, de a budapesti idióták ök alkalmasnak találják. Úgy kell nekik. Karácsony valójában egy intelligenciateszt, amivel azt lehet mérni, hogy vannak-e sötétebb elmék mint a legalmaradottabb magyar tanyán. A teszt megmutatta, hogy igen, söt Budapesten ezek alkotják a többséget.
Palatin
2023. május 29. 22:02
Gyurcsány olyan Karácsonynak, mint egy fekáliával teli hátizsák, amit magával kell cipelnie, különben éhenhal ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!