Bár kiirtották a patkányok többségét Hódmezővásárhelyen, a maradékra ráengednék a vadászgörényeket

2023. május 09. 18:17

Először azonban meg kell várni, hogy a patkányirtó méreg már ne legyen veszélyes az állatokra.

2023. május 09. 18:17
null

Több mint két héttel azután, hogy Hódmezővásárhelyet ellepték a patkányok, a Délmagyar már arról számolt be, hogy enyhült a helyzet a Márki-Zay Péter által irányított városban. 

A problémát feltehetően az Alföldvíz Zrt. és az önkormányzat patkányirtása oldhatta meg, azonban két terület még mindig szalaggal van körbetekerve, a rágcsálóirtó hab még látszik a nagyobb járatokban. Egy helyi lakó arról beszélt, a méreg kihelyezése óta, talán egy hete már nem láttak patkányokat, de dögöket igen, amiket gyorsan elvittek.

„Arra kértem a városüzemeltetés munkatársait, hogy a biztonság kedvéért vessük be a vadászgörényes irtást is, amelyet a képviselői keretemből finanszírozok. Úgy tudom, a múlt héten ezt már szervezni kezdték. Amikor a méreg már nem lesz veszélyes a vadászgörényre, akkor meg is történhet” – nyilatkozta a körzeti önkormányzati képviselő, Kis Andrea.

Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2023. május 10. 17:48
a vadászgörények fantasztikus állatok ... A patkányok rémülten menekülnek , ha rájuk eresztenek két - három párt . Háziállatnak is kedvesek . Mondjuk nagyon fárasztóak , egy átlag macska hozzájuk képest leszedált lajhár .
Beszélgető
2023. május 10. 08:24
Kiirtották a patkányok többségét... Hmmm.. Most lássuk mire megy a patkányok kisebbsége?!? Talán kordont bontanak a csatornafedél körül, hogy felhívják a figyelmet a sanyarú sorsukra.
brekker
2023. május 10. 00:39
Ratting with terriers https://www.youtube.com/watch?v=l2Pyu-Cj0gg 1.2k pluszos hozzászólás: Nice to see terriers doing what they were bred for and really enjoying themselves Félelmetes, mennyi patkány van.
Gáspár
2023. május 09. 21:36
Volt szerencsém két vadászgörény akcióját látni egy patkány fészek ellen. "Sárkány ellen sárkányfű?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!