Schadl György tagadja, hogy jogellenesen fizetett volna Völner Pálnak

2023. május 16. 15:40

A bíróság kedden elutasította Schadlnak azt a kérelmét, hogy szüntessék meg a fogva tartását.

2023. május 16. 15:40
null

Tárgyalással folytatódott kedden a Fővárosi Törvényszéken a Schadl–Völner-per. Az első tárgyalási napon hallgatták meg az elsőrendű vádlottat, Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar április végén lemondott elnökét. A bíróság elutasította Schadlnak azt a kérelmét, hogy szüntessék meg a fogva tartását – írta az Index.

Mint ismert, a huszonkét vádlottból tízen döntöttek úgy nemrég, hogy beismerik a bűnösségüket. Az érintettekre – köztük hat bírósági végrehajtóra – a negyedik előkészítő ülésen, május 4-én a bíróság másfél és két év közötti, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

A korábbi bírósági végrehajtókat öt-öt évre eltiltották a végrehajtói munkától, kettőjük esetében vagyonelkobzást is elrendeltek

– idézte fel a lap.

Völner Pál tárgyalása egy hét múlva lesz

A keddi, első tárgyalási napon tehát a huszonkét vádlottból annak a tizenkettőnek volt jelenése a törvényszék előtt, akik az előkészítő üléseken nem ismerték be bűnösségüket. A tizenkettőből csak tizenegyen mentek el a tárgyalásra, egyedül csak az ügy másodrendű vádlottja, Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár maradt távol. Mint később kiderült, Völner meghallgatása egy hét múlva, május 23-án lesz.

Schadl elmondta, Völner Pált „kitűnő jogásznak” ismerte meg, akitől gyakran kért tanácsot saját ügyeiben is. Szerinte kifejezetten jó kapcsolat alakult ki köztük. Azt is kijelentette, hogy 

A bírósági végrehajtókkal összefüggésben pedig úgy fogalmazott, hogy velük anyagi kapcsolatban állt, mert a pályázatok elnyerésekor nem volt megtakarításuk, hogy elindítsák irodáikat. Másfél óra után a bírónő félbeszakította azzal, hogy kíván-e majd kérdésekre is válaszolni, mire ő és ügyvédje is azt felelte: nem – idézte az Index.

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. május 16. 19:40
A fidesz muzsikok rá se mernek nézni erre a cikkre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!