Momentum: Veszélyes bűnözőket engedett szabadon Orbán Viktor

2023. május 22. 18:08

Lőcsei Lajos, az ellenzéki párt képviselője szerint „az olasz maffia világát idézik ezek a cselekmények”.

2023. május 22. 18:08
null

 Lőcsei Lajos (Momentum) felsorolva a terrorizmus miatt elítélt Budaházy György és társai által elkövetett bűncselekményeket azt mondta, az olasz maffia világát idézik ezek a cselekmények, és veszélyes bűnözőket engedett szabadon Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte a büntetőeljárás elhúzódása nem a valós indok a szabadon bocsátásra.

Esetleg van valami terve a terroristacsapattal? – tudakolta napirend előtti felszólalásában a parlamentben. Úgy értékelt, morálisan vállalhatatlan Orbán Viktor döntése. Bírálta azt is, hogy Ferenc pápa magyarországi látogatására hivatkoztak a kegyelem megadásakor.

Közölte, nem olyan országot akarnak, ahol elítélt terroristák szabadon járhatnak, a magyar embereknek joguk van a biztonsághoz; olyan embernek adtak kegyelmet, aki meg sem bánta tetteit. Szerinte visszaélés történt a kegyelmi joggal, arcul csapták a magyarok igazságérzetét. Sajnálatos, hogy a rendszer fenntartásához „mindenre is képes fasiszták kellenek” – fogalmazott.

Répássy: Az elítéltek hosszú időt töltöttek a büntetőeljárás hatálya alatt

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy az egyéni kegyelmezés joga a köztársasági elnöké, aki nem köteles indokolni döntését, de most megtette.

Rámutatott arra is, hogy először még a Jobbik követelte Budaházy Györgyék szabadon engedését, a párt a momentumos képviselő megválasztását is támogatta.

Elmondta, nem igaz, hogy mindenkire kiterjedt volna a kegyelem,

Hozzátette: az államfő a jogerős szabadvesztéseket végrehajtásában függesztette fel, ez azt jelenti, hogy az elítéltek még hosszú ideig a büntetés hatálya alatt állnak. Elmondta, a köztársasági elnök döntését azzal indokolta, hogy az elítéltek hosszú időt töltöttek a büntetőeljárás hatálya alatt.

(MTI)

Nyitókép: Novák Előd Facebook-oldala

***

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.Gy.
2023. május 25. 20:06
A helyetekben én is félnék. Budaházy György a nemzet elárulóit, ellenségeit nem nagyon szereti. Az lehet, hogy túl nagy az igazságérzete, és (ha úgy érzi a törvény nem biztosítja megfelelően a nemzet védelmét) néha önbíráskodva igyekszik igazságot szolgáltatni, de a terrorcselekmény vád sosem állt meg. Mátyás királyunk ( az igazságos) a hozzátok hasonlókat felnégyeltette. Ha nem lennének ilyen (momentumos, és hozzá hasonló) hazaárulók, akkor Budaházytól senkinek nem kellene félnie! ÉN SEM FÉLEK TŐLE!:)))
Player1
2023. május 23. 20:06
Kit engedtek el? Gyurcsánt le sem tartóztatták, pedig ő volt a provokátor.
Anonymtalan
2023. május 23. 12:21
A veszélyes bűnözők ti vagytok, akik kölyköket toltok magatok elé, ezért egy kiadós verés után életfogytiglani járna nektek, mint (politikai) pedofiloknak egy szigorított fegyházban.
Sclerotic
2023. május 23. 11:56
Olvasom a hírekben, hogy Washingtonban letartóztatott a rendőrség valamilyen momentumos bűnözőt, mert teherautóval akart kordont bontani... Remélem nem engedik egy ideig szabadon! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!