A TASZ jogásza szerint aránytalanul erőszakos volt a rendőrség a diákokkal szemben

2023. április 25. 19:41

„Ha Pankotai Lili kéri, természetesen őt is képviseli majd a TASZ” – mondta Hegyi Szabolcs.

2023. április 25. 19:41
null

Ahogyan korábban a Mandineren is megírtuk, tegnap tüntetés volt a Karmelitánál, amely során negyedszer is kordonbontással próbálkozott a Momentum, illetve Jámbor András képviselő is nekirontott a rácsoknak.

A liberális párt akciója egybeesett egy másik tüntetéssel, amelyet a tanárok közalkalmazotti jogviszonyának tervezett megszüntetése ellen szervezett egy diákmozgalom. A mások mellett a pedagógus szakszervezetek által szervezett  „Le a bosszútörvénnyel! Le az elnyomással!” elnevezésű megmozduláson résztvevők a Kálvin tértől a Ferenciek tere és a Március 15. tér érintésével vonultak a Belügyminisztérium épülete elé. 

 

 

A tüntetéssel kapcsolatban a rendőrség közleményben tudatta, hogy a rendőrök könnygázt használtak az agresszív demonstrálókkal szemben.

Megszólalt a TASZ jogásza

Hegyi Szabolcs, a TASZ jogásza a Mérce megkeresésére „problémásnak és aránytalannak” nevezte a hétfői rendőri intézkedéseket.

hiszen az eleve törvénytelenül került oda. Így is rengeteg rendőr volt a helyszínen, tehát nem világos, hogy mi szükség volt a kordonokra, pláne azok erőszakos védelmére” – mondta a portálnak.

A TASZ jogásza kifejtette, „a rendőrségi törvény nem tesz különbséget egy tömeg tagjai között életkori szempontból, attól még arányosnak kell lennie a fellépésüknek: az adott szituációban fontos, hogy nem két focicsapat ultrái támadtak a rendőrökre, hanem nyilvánvaló volt, hogy fiatalkorú diákok vesznek részt a demonstrációban, ez pedig visszavezet oda, hogy eltúlzott és aránytalan a rendőrség ilyetén fellépése, amelynek során foggal-körömmel ragaszkodnak, akár fiatalok és tanárok ellen is a kordonokhoz.”

 

 

Hegyi Szabolcs szerint az is problémás, hogy – ahogyan ő látta a helyzetet –

A jogász a TASZ nevében jogi segítséget ajánlott fel minden résztvevőnek, aki úgy érzi, túlzott erőszak ért a rendezvényen, akkor is, ha csak panaszt kívánnak tenni a rendőrök fellépése ellen.

Hegyi szerint a rendezvény egyik fő szónokát, a korábbi tüntetésekről ismert Pankotai Lilit például hazafelé menet igazoltatták a rendőrök, ami szerinte jelentheti azt, hogy eljárást kívánnak indítani ellene.

„Ha Pankotai kéri, természetesen őt is képviseli majd a TASZ”

– mondta a jogász.

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2023. április 26. 10:56
A gumilövedékekről vajon milyen véleménnyel volt?
yazoo.tributary
2023. április 26. 09:41
Komolyan annyira unom már, hogy mindenki ezen rugózik, hogy a rendőrök mit tettek. Bassza meg, az senkinek sem bántja a szemét, hogy ott volt egy jelentéktelen tömörülés, akik felhergelve, teljesen törvénytelenül és minden jogi felhatalmazás nélkül nekiestek egy kordonnak, csak mert nekik nem tetszik? Az teljesen rendben van?? Hogy ők ott helyben eldöntötték kupaktanáccsal, hogy ez számukra törvénytelen, és akkor az a megoldás, hogy szétbaszom? Komolyan, milyen világban élünk?? És ezek után egyesek még a rend őreit kárhoztatják? De ez a csürhe dekadens viselkedés teljesen rendben van??? Az ilyen szánalmas férgeket kellene jól megnevelni pár pofonnal ha már a szép szavakból nem értenek, és persze azt se tudják, hogy miért tüntetnek, de persze hazamennek, és a szüleiktől még dicséretet is kapnak. Baszódjanak meg mind.
voltospultos
2023. április 26. 09:06
300. Szomjasnak tűnnek. Hahaha, itassuk meg őket!
Szerintem
2023. április 26. 08:56
Tanszabadság = kevesebb tudásanyagot. Kell a moslékosoknak a tanulatlan, műveletlen, megvezethető szavazó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!