Nincs tovább: börtönbe kell mennie Lagzi Lajcsinak

2023. április 13. 12:40

Elutasították a zenész első fokú döntés ellen benyújtott fellebbezését.

2023. április 13. 12:40
null

Most már biztos, hogy be kell vonulnia a börtönbe Galambos Lajosnak, akit tavaly decemberben ítéltek 3 és fél év börtönre gáz-, víz- és áramlopási ügyei miatt – írta a 24.hu a bíróságtól kapott információra hivatkozva. 

Lagzi Lajcsinak eredetileg február 15-én kellett volna jelentkeznie a kecskeméti börtönben, ám január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben

a szabadságvesztés büntetés megkezdésének halasztását kérte.

A bíróság a kérelem elbírálásig függőben tartotta a bevonulást, ezért a zenésznek végül nem kellett megkezdenie büntetését.

Az ismert zenész súlyos betegségére hivatkozva nyújtotta be kérelmét, a hírek szerint ugyanis tüdőtágulatban szenved, de ahogy ügyvédje, Csontos Zsolt lapunkak korábban elmondta, védence egy másik betegséget is megjelölt.

A Budaörsi Járásbíróság azonban február 28-án hozott határozatában elutasította Galambos kérelmét, „mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető”.

Ahogy Csontos Zsolttól megtudtuk: a bírósági szakértő szerint Lagzi Lajcsi egyik betegsége kezelhető a büntetés-végrehajtás intézményén belül, míg a másik a rendelkezésre álló orvosi dokumentáció alapján nem igazolható. 

Galambosék megfellebbezték a döntést,

ám a másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék nem tartotta megalapozottnak a zenész halasztási kérelmét,

ezért helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

Nyitókép: a Lagzi Lajcsi a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézet előtt 2016. január 24-én. (Fotó: MTI/Lakatos Péter) 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorostalanság
2023. április 15. 14:26
Mi a f@szért szaroznak ezzel a díszcigánnyal? Kóterbe b@szni és kész...
Rizsa
2023. április 14. 11:16
Rá kell törni az ajtót hajnalban szokás szerint.
chief Bromden
2023. április 13. 17:32
Legalább az ügyvédek jól jártak.
Gyzoltan
2023. április 13. 17:16
Ezt Lajcsika többszörösen elcseszte! Kényes szituációba keveredett... A leglényegesebb bűn, hiba, hogy nem kiválasztottnak született... -de van, lehet még remény, ha megtalálná a "Kulcsár-ügyben" szereplő, nagy befolyással bíró, eddig ismeretlen személyt, a "valami Gyurcsányit", ki képes elsimítani a ráncokat... -csak megkeresném, csak beszélnék vele, hogy mit lehet tenni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!