Újabb 2006-os áldozat hunyt el

2023. április 06. 15:49

Apáthy Istvánné Gabriellát október 23-án gumilövedékkel nyakon lőtték.

2023. április 06. 15:49
null

Elhunyt a 2006-os gyurcsányi rendőrterror újabb áldozata, Apáthy Istvánné Gabriella, akit október 23-án gumilövedékkel nyakon lőttek – adta hírül a Nemzeti Jogvédő Szolgálat. A Gaudi-Nagy Tamás vezette szervezet azt írta, 

két hónappal a bestiális nyakon lövése után infarktust kapott, de hatalmas életerejével és derűjével még hosszú éveken át hordozta a gyurcsányi terror pribékjeinek gyilkos szándékkal okozott sérülése terheit”.

A szervezet felidézte, hogy a történtek miatt nem volt felelősségre vonás.

„Azt mondták, ha mocorgunk, akkor szétrúgnak minket" - rendőri brutalitás 2006 őszén

Tizenöt éve a Gyurcsány-kormány ellen az őszödi beszéd kiszivárgása nyomán kitört társadalmi ellenállást véres eszközökkel nyomta el a karhatalom. A történteket 2010-ben parlamenti albizottság próbálta feltárni; a korabeli jegyzőkönyvek és az események túlélői beszámolóinak segítségével idézzük fel a véres napokat és azok következményeit.

Nyitókép: Apáthy Gabriella a nyakán sérült meg súlyosan
Fotó: Mirkó István

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gáspár
2023. április 07. 04:49
" Örök nyugodalmat adj ó uram neki, örök világosság, fényeskedjék neki."
Aegopolis.
2023. április 06. 17:43
Isten nyugosztalja, szegény biztosan nem érdemelte meg, hogy ilyen béna, hangulatkeltő nekrológja legyen.
Osztap Bender
2023. április 06. 17:21
A nemzeti kormány örök szégyene marad, hogy a haramiák nem nyerték el méltó büntetésüket. No de az ellenzék (a volt belügyminiszterei útján) nagyon sok féltve őrzött titok birtokában van. Talán még a valódi ügynöklistáról, a privatizációs szerzemények listájáról is van hiteles, letétbe helyezett másolatuk. Érted már, hogy miért vannak szabadlábon, miért élnek "nagy lábon", mitől nagy a pofájuk? Az "élcsapatok és csókosaik" soha nem bukhatnak meg vagy le, egyik oldalon sem. A ragyás jól vigyáz ezek "jogaira".
Láncfűrészes Attasé
2023. április 06. 17:20
Uncsi. Igaz, Gyurcsány erre van tartva, hogy az ökölrázó gombák ne az enyves kézre figyeljenek. Gyurcsányt a "jobboldaliak" még 2050-ben is tologatni fogják kerekesszékben, legyen mivel hergelni.... Dejagyúlcsányi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!