Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

2023. március 15. 09:44

Az ünnepélyes rendezvényen részt vett a kormány több tagja, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői.

2023. március 15. 09:44
null

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, szerda délelőtt az Országház előtt. A lobogót Novák Katalin köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel a Kossuth téren. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység. Az ünnepélyes rendezvényen részt vett a kormány több tagja, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői.

Országszerte és a határon túl is számos ünnepi rendezvényt tartanak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója tiszteletére. Orbán Viktor miniszterelnök délután Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központ előtt mondja el ünnepi beszédét. A budai Várban és a Múzeumkertben egész napos programokkal várják a családokat.

Orbán Viktor ünnepi beszédét a Mandiner is közvetíteni fogja. Tartson velünk!

Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

(MTI)

Nyitókép: kormany.hu

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyikó István
2023. március 15. 23:24
Énnekem-és a Múzeumkerthez vonulók közűl többek-nek,akiknek ezt szóvátettem-nem tetszett,hogy a Kos-suth térről a hudzárokután úgy vonultunk,hogy másé- vektőleltérően nemvolt -miértnemkatonazenekar,ez-által az egész vonulás némán zajlott,mint egy gyász-menet!Mert másévekbe,így tavaly is katonazene mel-lett,azokat énekelve,igazán vidámhangulat uralkodott. Mindezért teljességgelérthetetlen,hogy ez idén miért így alakult?
Hattori
2023. március 15. 19:08
minden éven megnézem a ceremóniát... és minden éven elkap az idegbaj a rendező dilettantizmusa miatt. régebben egy szakálas muksó állandóan végigpofázta az egész ceremóniát, hál' Istennek az idén kihagyták! helyette viszont volt mikrofonba szipogó vezénylő tiszt, nagytotálba mutogatott lóhúgy, és a hab a tortán, hogy a diszegységet szinte végig hátulról mutatták... :D :D :D ki volt az az elmebeteg állat, aki ezt kitalálta? :D :D :D egy kibaszott katonai tiszteletadást sem tudnak már megcsinálni tisztességesen? a történelmi filmjeik meg egyenesen kritikán aluliak! hívjanakl már egy normális rendezőt az események levezényléséhez és a történelmi filmekhez, mert pancserekkel nem jutunk sehova! :/
Lajoss
2023. március 15. 18:00
400 forint fölött jár megint az Euró..
csulak
2023. március 15. 12:18
Isten aldd meg a Magyart !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!