LMP-s vezető a Momentum kordonbontásáról: Az akció nem világít rá Magyarország száz legfontosabb problémájára

2023. március 29. 14:53

Kanász-Nagy Máté szerint az ellenzék dolga elsősorban nem az, hogy ítéletet mondjon a kormányról.

2023. március 29. 14:53
null

Erős kritikát fogalmazott meg a Momentum ma reggeli akciójáról Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese. Az ellenzéki politikus Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy bár egyetértenek a kordonbontó akció céljával, de

„Azt a politikát, ami arról szól, hogy hogyan védjük meg jelenünket, a jövőnket. Hogyan oldjuk meg a tomboló inflációs válságot, a szociális krízist, hogyan készüljünk fel érdemben a klímaváltozás elleni harcra, hogyan akadályozzuk meg, hogy hazánkból akkumulátorgyarmat legyen” – folytatta Kanász-Nagy.

Szerinte

a kordonbontás akció nem világít rá Magyarország száz legfontosabb problémájára.

„Ahogy Sólyom László mondta 2006-ban, amikor a Fidesz képviselői elbontották a Kossuth téri kordont: a politikusok cselekedete kiterjed a szimbolikus akció társadalmi következményeire. Márpedig ebben pont ez a fontos: az ellenzék dolga elsősorban nem az, hogy ítéletet mondjon a kormányról: a mi meggyőződésünk, hogy azt bízzuk a választókra. Az ellenzék dolga, hogy alternatívát állítson.

Látványos akciók helyett azt kell látnia a választóknak, hogy a mostani válságban van más politika, van más válságkezelés, mint amit a jelenlegi kormány képvisel. A kordonbontás nem ilyen” – írta Kanász-Nagy Máté. 

A Mandiner kereste a többi ellenzéki pártot is, hogy mi a véleményük a Momentum akciójáról, de eddig senki nem reagált. 

Nyitókép: Kanász-Nagy Máté felszólal a parlamentben (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. március 29. 19:46
Ezért álltok 1 százalékon
Ati Papa
2023. március 29. 19:20
Az 1%-os LMP egyre mélyebben süllyedhet a kilátástalanság mocsarában. Annyi hülyeséget összehordtak már a debreceni akkumulátor gyárral kapcsolatban, hogy azt hittem már nincs lejjebb. Mit nyilatkozik Smuczik Bözsi ma? Aszongya: A debreceni gyárba a kínaiak hozzák a lítiumot( mivel övék a gyár!!). A lítium kibányászása környezetszennyező. Az ember csikargatni kezdi magát, ha ez az észlény megszólal.
nyugalom
2023. március 29. 17:53
De mast se tudnak, ahogyan ez a buta kanász se!
a straight cold player
2023. március 29. 16:05
Ez nagyon tetszik: "akkumulátor-gyarmat"! Innen nézve nyer értelmet FeGyőr e-roller mosása. Az valójában az akkumulátorok elleni harc egyik szimbolikus aktusa volt. Javaslom, hogy a laptopját is tegye be a fürdőkádba és szigorúan akkumulátor nélküli telefont használjon a továbbiakban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!