Sokatmondó kritikát kapott a Liu fivérek korábbi edzője

2023. február 17. 15:33

Volt némi probléma a Liu fivérek távozó kínai sikertrénerével.

2023. február 17. 15:33
null

Rövid pályás gyorskorcsolyázóink (Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor) sikerkovácsa, Csang Csing Lina tavaly nyáron 10 év után távozott hazánkból, immáron szülőhazájában a kínai válogatott vezetőedzője. A Magyar Nemzet szerint a sikeredző sokatmondó kritikát kapott a magyar válogatott jelenlegi szakvezetőjétől, Bánhidi Ákostól.

Liuék folyamatban lévő országváltása egyrészt veszteség, másrészt a mostani versenyzőknek kinyílik egy olyan ajtó, amelyen átlépve már nekik kell bizonyítani bizonyos helyzetekben – szögezte le Bánhidi.

– utalt a szakember a magyar férfiváltó (Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Varnyú Alex, Bontovics Balázs) bravúros harmadik helyére a másfél hete rendezett drezdai világkupáról.

Bánhidi a női válogatott irányítását átvevő brit Nicholas Goochról úgy nyilatkozott, hogy nagyszerű ember és személyiség, emellett kiváló edző is.

„Annyi különbség biztos van Csang Csing Lina kemény, ázsiai követelményrendszerből érkező kommunikációjához képest, hogy a kapcsolattartásban az európai hangvétel könnyebbé teszi a lányok helyzetét.

– fogalmazott a köztévében a szakember.

A lap kommentárja alapján talán az új hangvételnek is köszönhető, hogy női váltónk (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka) a múlt hét végi dordrechti világkupán, a vk-sorozat záró állomásán ezüstérmes lett. A nők tavaly év végén váltóban egy vk-bronzot is begyűjtöttek, miként Jászapáti 500 méteren is.

Nyitókép: Facebook

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricsibmf
2023. február 18. 11:22
Most hogy elment, savanyú a szőlő nem ezen kellene rugózni
flesh ripper
2023. február 18. 03:12
Jó sport, szórakozás a korizás.
Malac
2023. február 17. 20:58
Valószínűleg beszéltetek róla, de lemaradtam. Miért kell a politikusokat bevinni a sportba?
polárüveg
2023. február 17. 20:39
Elise Christie-t elhívhatnák segédedzőnek Nicholas Gooch mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!