LMP: önfeladás, ha Magyarország akkumulátorgyártó nagyhatalommá válik

2023. január 10. 11:11

A gyártás jelentős zajterheléssel jár, a dolgozók és a termékek szállítása pedig az úthálózatra ró nagy terhet – sorolta a problémákat Keresztes László Lóránt.

2023. január 10. 11:11
null

Az LMP önfeladásnak tartja, hogy a kormányzat akkumulátorgyártó nagyhatalommá tenné az országot. Ahogy más településeké sem, úgy Debrecen víz- és természeti kincsei sem áldozhatók fel a kínai befektetők érdekében – jelentette ki keddi online sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt.

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke azt mondta: az akkugyártó üzemeknek hatalmas a víz- és energiaszükséglete, emellett jelentős infrastruktúra-fejlesztést igényelnek, amelyet az adófizetőknek kell állniuk. A politikus idézte Palkovics László korábbi technológiai minisztert,

A gyártás jelentős zajterheléssel jár, a dolgozók és a termékek szállítása pedig az úthálózatra ró nagy terhet – sorolta a problémákat Keresztes László Lóránt. Szólt arról is, hogy az ilyen gyárakban nincs garancia a keletkező szennyvíz megtisztítására, és az üzemek jellemzően nem a környék munkavállalóit alkalmazzák, hanem idegen munkaerőt.

A kormány ráadásul a helyiek véleményének meghallgatása nélkül kezd bele az akkumulátorgyárak létesítésébe,

ahogy tette ezt Debrecenben is, pedig egy ilyen horderejű döntés nem hozható meg a helyiek akaratával szemben – mondta az LMP-s képviselő.

Hozzátette, a kormányban nem bízhatnak a debreceniek sem, hiszen ahogy Gödön is látszott: ha a kabinet különleges gazdasági övezetté nyilvánítja a gyárat, akkor a helyi közösségnek még az adóbevételeiről is le kell mondania.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2023. január 23. 23:30
Nem jó se benzin, se a dízel, se az elektromos autó? Akkor mi? Járjunk lóháton? De a ló meg szarik. Az egész ország tele lesz lószarral. 3-5 millió ló, amelyik szarik az úton?
machet
2023. január 11. 20:32
Igen,mindennek van ára.Mondj valami olyat aminek nincs,ami nettó haszon ráfordítás nélkül.Még egy ilyen impotens bandát mint ti, keresni kellene.Nehogy legyen bármi is bármiből,főleg ha a kormány akarja.Ez sem,az sem,semmi sem.Soha nem fogtok labdába rúgni, menjetek a k anyátokba LMP.
Hunter
2023. január 10. 23:08
Napelematomerőműveket! Mindenhova! Beszélgessenek kicsit az lmp-sek FeGyőrrel!
Zwei
2023. január 10. 17:26
Kellett még egy gyár Debrecenbe mert sok ingatlan befektetőnek üresen tátong a sok lakás.Meg az uniós pénzeken felhúzott munkás szállások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!