A legnagyobb ködben próbált meg előzni a kamion az M7-esen, tömegkarambol lett belőle (Videó)

2023. január 05. 14:45

Az első baleset után alig telt el néhány perc, amikor újabb baleset történt.

2023. január 05. 14:45
null

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tette közzé közösségi oldalán a felvételt, mely egy decemberi balesetet mutat. Egy kamion figyelmetlenül próbált megelőzni egy másik teherautót december 16-án Balatonszárszó mellett. A felvételen látni, ahogy a fehér furgon a kamion holtterében haladt és összeértek a belső sávban.

 Az ütközés után a két jármű félreállt, ám alig pár percre rá újabb baleset történt.

Az utolsó valószínűleg túl nagy sebességgel jött, későn vette észre a balesetet, félrerántotta a kormányt. Előbb az első balesetben sérült furgonnak, ment neki, majd egy szabályosan, a külső sávban haladó autónak – írták.

 

Nyitókép: Képernyőkivágás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2023. január 07. 20:05
A furgonos miért nem húzodott le azonnal?
Rodolfo
2023. január 05. 15:31
Ez egyértelműen a kamionos hibája, nem az út illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekedett. A holttérre fogni szerintem butaság, mert az előzés pillanatában már réges-rég ott volt a furgon a kamion mögött, majd nem sokkal utána a kamion mellett. Az előzési manőver előtt a kamionsofőrnek meg kellett volna bizonyosodnia hogy nincs másik jármű a belső sávban. Többször kell a visszapillantó tükörbe (tükrökbe) nézni mielőtt előzik valaki, legyen az személygépkocsi, vagy egy nyerges vontató. A fehér furgonosnak pedig már rég a leállósávban kellett volna lennie a baleset után és akkor a fehér személyautó sem csapódik bele hátulról.
need-info
2023. január 05. 15:17
Nem látok itt sehol tömegkarambolt, csak pár koccanás. Már megint click bait hír! A személygépkocsi vezetők a hibásak, akik nem tartják be a követési távolságot és hajtanak, mint az állat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!